Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), konut fiyat endeksini yayımladı. KFE, eylülde aylık yüzde 4,3 ve yıllık yüzde 89,2 artışla 1088,1 oldu. İstanbul’daki konut fiyat endeksi ise bir önceki aya göre yüzde 4,1 artış gösterdi.

TCMB, Eylül 2023 dönemine ilişkin Konut Fiyat Endeksi verileri açıklandı.

Türkiye’deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan Konut Fiyat Endeksi (KFE) Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,3 oranında artarak 1088,1 seviyesine yükseldi.

Eylülde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 89,2 oranında artan KFE, aynı dönemde reel yükseliş yüzde 17,8 oranında oldu.

İSTANBUL’DA YÜZDE 4,1 ARTIŞ
Üç büyük ildeki konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 4,1, 5,5 ve 2,9 oranlarında artış gözlendi.

Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 77,6, 102,7 ve 85,2 oranlarında artış gösterdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.