Kontak kapatma eylemleri başladı! Benzin zamları vatandaşın canına tak etti!

Savaş, salgın, brent petrol, döviz kuru derken akaryakıt fiyatları yerinde durmuyor. Benzin, mazot ve LPG’ye hemen her gün gelen zamlar vatandaşlar tarafından tepki görmeye başladı. Mersin, Ankara ve Kütahya’da vatandaşlar kontak kapatma eylemi yaptı.

YouTube video

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle yaşanan tedarik sıkıntısı, brent petrol fiyatlarındaki artış, korona salgını, döviz kurlarındaki artış derken akaryakıt fiyatlarına hemen hemen her gün zam geliyor. Son olarak bu geceden itibaren benzine 2,18 TL, LPG’ye ise 54 TL zam haberi vatandaşın sabrını taşırdı. Ülkenin çeşitli yerlerinden kontak kapatma eylemlerine dair görüntüler gelmeye başladı.

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının zamlanmadığı gün neredeyse kalmadı. Son zamlarla birlikte 28 liranın üzerine çıkan benzin, bu gece itibariyle 30 lirayı aşacak. Nakliyeden taşımacılığa, gıdadan giyime her sektörü derinden etkileyen akaryakıt zamlarına vatandaş artık isyan etti. Kütahya, Ankara ve Mersin’den kontak kapatma eylemlerinin başladığına dair haberler geldi.

Taksici ve Otobüsçüler Eylem Yaptı

Kütahya’da kaydedildiği söylenen görüntülerde, özel halk otobüsleri akaryakıta her gün gelen zamlara tepki olarak bütün otobüsleri bir petrol istasyonunun önüne çekerek kontak kapattı. Şehirde taşımacılık faaliyetleri ciddi ölçüde aksarken, zarar ettiğini söyleyen otobüs sahipleri ise artık bu zamlara bir dur denmesini istiyor.

Benzer Görüntüler Mersin’de de taksici esnaflarından geldi. Şehrin en işlek caddelerinden birine giderek yol ortasında kontak kapatan taksiciler, trafiğin durmasına neden oldu. Artık kar etmek şöyle dursun, benzin ve mazot fiyatları nedeniyle zarar ettiklerini söyleyen taksiciler sesini duyurmaya çalıştı. Olay yerindeki trafik polisleri yolu açmaya çalışsa da öfkeli taksiciler eylemlerinden vazgeçmedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.