Keman ve klarnetin ustaları mest etti

Geçtiğimiz akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonunda dünyanın en önemli keman virtüözlerinden olan ve hızlı çalım tekniği sebebiyle “Seytanın Kemancısı” olarak tanınan Macar sanatçı Roby Lacatos ile dünyaca ünlü Türk müzisyen- klarnet sanatçısı Serkan Çağrı aynı sahnede buluşarak izleyicilerine unutulmaz bir konser gecesi yaşattılar. Enstrümanlarında ulaştıkları teknik performans ile sanatsal duygulanımı birarada yansıtmayı başaran sanatçılara geçtiğimiz yıl En Hızlı Keman Virtözü sıfatıyla Guinness Rekorlar Kitabina girmeyi başaran genç müzisyen Muhammed Yıldırır da eşlik edince izleyenlere tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti sunuldu. Konser Macar ve Türk ezgilerinin her iki ülke müzisyenleri tarafından birlikte yorumlanmasıyla coşkulu bir şekilde sona erdi.

Ünlü klarnetist Serkan Çağrı bu buluşma hakkında duygularını şu sözlerle anlattı; “Ülkeler arasında sanat zirvesi sayılan bu tür buluşma konserleri daha fazla olmalı ve desteklenmeli. Unutulan dostlukların, kardeşliklerin, kısacası insan olmanın en güzel hatırlatıcısı ve bağlayıcısı olan sanata tüm dünyanın daha fazla ihtiyacı var.

Roman asıllı Macar keman sanatçısı Roby Lacatos ise bu buluşmanın çok önemli ve anlamlı olduğunu, kemanına duyduğu aşk gibi İstanbula da aşık olduğunu söylerken sanatçı Serkan Çağrı’nın sanat için yaptığı projeleri ve klarnetini de yakından takip ettiğini söyledi.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.