Kayseri dinamiklerinden ‘Koramaz’ çıkarması

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eşleri Sümeyra Çiçek ve Dr. Necmiye Büyükkılıç’ın da katılımıyla Ağırnas Yeraltı Şehri ile Mimar Sinan Evi’nde incelemelerde bulundu. “Başkan Büyükkılıç’ın rehberliğinde Kayseri’yi tanıyorum” diyen Vali Çiçek, yürüyüş yaptığı Koramaz Vadisi’ni “muhteşem” diye nitelendirdi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları sonucu UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi’ne giren, tarihi ve kültürel zenginliklerle dolu, eşsiz doğa harikası Koramaz Vadisi’nde düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yürüyüş öncesi Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç eşleriyle birlikte Ağırnas Mahallesi’ndeki Mimar Sinan’ın doğduğu evi ziyaret edip, Ağırnas Yeraltı Şehri’nde incelemelerde bulundular. Başkan Büyükkılıç, gezi sırasında Ağırnas Yeraltı Şehri hakkında bilgiler vererek, Ağırnas Yeraltı Şehri’nin dünya tarihine ışık tuttuğunu ifade etti.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Kayseri mutfağının tarihle buluştuğu mekân olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyet gösteren Koramaz Kafe’de vatandaşlarla bir araya gelerek, sohbet etti. Koramaz Vadisi’nin eşsiz güzelliğinde piknik yapan vatandaşlara katılan Çiçek ve Büyükkılıç, bir süre vatandaşlarla sohbet etti.

Daha sonra 1-7 Haziran Çevre Haftası kapsamında Koramaz Vadisi’nde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından “81 ilde 81 Milyar Adım” sloganıyla, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen çevre yürüyüşüne katılan Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, adeta doğal yaşam müzesi olan vadide yürüyüş yaparak, değerlendirmelerde bulundu.

Doğa yürüyüşünde konuşan Başkan Büyükkılıç, UNESCO Geçici Miras Listesi’ne giren vadinin kalıcı olarak kalması için çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Mimar Sinan’ımızın doğduğu Koramaz Vadisi’ndeyiz. UNESCO’nun Geçici Miras Listesi’ne girmiş olan vadimizi kalıcı olarak hayata geçireceğimiz çalışmalara çok değerli valimizle ile işbirliği halinde devam edeceğiz” diye konuştu.

“BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’IN REHBERLİĞİNDE KAYSERİ’Yİ TANIYORUM”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de, Başkan Büyükkılıç’ın rehberliğinde Kayseri’yi tanıdıklarını ifade ederek, “Sabahın erken saatlerinden itibaren belediye başkanımızın rehberliğinde hem Kayseri’yi tanıyorum hem de Kayseri’nin muhteşem yerlerini görüyorum. Kayseri ile ilgili hikâyeler, efsaneler, tarihe mal olmuş, tüm Türkiye tarafından bilinen detayları öğreniyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç’ın gösterdiği yerleri ‘muhteşem’ diye nitelendiren Vali Gökmen Çiçek, “Her yeri başka güzel, geldiğim 16 günden beri Kayseri’nin sokaklarını dolaşıyorum, tarihi, turistik yerleri geziyorum, her birinde ayrı bir büyüleniyorum. Turan, Ağırnas köyünü, Mimar Sinan’ın köyünü gördüm, her biri bambaşka güzeldi” dedi.

Yürüyüşe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Sibel Livdumlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, daire başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.