Memduh Büyükkılıç’tan ilk yardım vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi personeli için Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İlk Yardım Semineri’ne katıldı, ilk yardımın ve doğru yapılacak ilk müdahalenin önemine vurgu yaptı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür Anonim Şirketi (KAYMEK) ile Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü arasında ‘İlk Yardım Kursu ve Sağlık Seminerleri Düzenlenmesine İlişkin’ İş Birliği Protokolü kapsamında ‘İlk Yardım Semineri’ düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen seminere Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcı Dr. Figen Gürbeden, daire başkanları, ilk yardım uzmanları ve belediye personelleri katıldı.

“TEDBİR BİZDEN, TAKDİR ALLAH’TAN”

Genel ilk yardım bilgileri kapsamında, suni solunum ve kalp masajı, nefes yolu tıkanmaları ve kanama ile 1şok durumunda yapılacak müdahalelerin uygulamalı olarak anlatıldığı seminerde konuşan Başkan Büyükkılıç, İl Sağlık Müdürlüğü ve diğer kamu kurum, kuruluşlarıyla dayanışmayı çok önemsediklerini dile getirdi. Sağlık çalışanlarına minnettar olduğunu, uyum kültürü içerisinde belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının da çalışmaları birlikte bir süreci atlattıklarını dile getirerek sorumluluğun bitmediğini, bunun da ilk yardım kapsamında olduğunu dile getiren Büyükkılıç, “Tedbir bizden, takdir Allah’tan. Ama kul bazında tedbir almak da bizim sorumluluğumuz bağlamında” dedi.

İlk müdahalenin önemine değinen Başkan Büyükkılıç, “Kendi kendimize ilk müdahaleyi nasıl yapacağımızı hepimiz öğreneceğiz. Kimsenin bir dakika sonra nerede duracağı konusunda garantisi yok, sağlık konusunda. O açıdan kimsenin bu dünyaya çakılıp kalacağını ya da bulunduğu yerde her zaman bulunacağını garanti etme yetisi de yok, yetkisi de yok. Tedbir bizden, takdir Allah’tan. Ama kul bazında tedbir almak da bizim sorumluluğumuz bağlamında. Olmazsa olmaz anlayışında. Basit bir yaralanmadan, bir trafik kazasından veya bir başka olaydan veya bir belirtiden sonra kafamızda bir soru işareti oluşturarak ilk yakınımızdaki sağlık tesisine ulaşmaktan hiçbir zaman çekinmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.