Kadir Şeker hakkında yeni karar

Kadir Şeker’in tutukluluğunun devamına karar verildi, cezası 10 yıl 10 aya indirildi.

TRT Haber’in aktardığı habere göre Savcı, Kadir Şeker hakkındaki mütalaasında haksız tahrik indiriminin azami seviyede uygulanmasını ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme azami seviyede indirim yapmadı, Şeker’in cezası iyi hal indirimiyle 10 yıl 10 aya düşürüldü.

NE OLMUŞTU?

Olay 5 Şubat 2020’de Konya’nın Kosova Mahallesi’nde bir parkta gerçekleşti. Kadir Şeker tartışma sesleri duydu ve Ayşe Dırla’nın şiddet gördüğünü düşünerek buna engel olmaya çalıştı.

Şeker’in aktardığına göre Duran ve Şeker arasında yaşanan kavgada Şeker, üzerindeki bıçağı çıkardı. Boğuşma sırasında bıçak Özgür Duran’ın kalbine saplandı.

Şeker’e “kasten adam öldürme” suçundan açılan ve Ekim 2020’de 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada ömür boyu hapis cezası kararı verilmiş; bu ceza, suçun “haksız tahrik” altında işlendiği gerekçesiyle önce 15 yıla, ardından duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak 12,5 yıla indirilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.