İzmir heyetinden Ankara ziyareti

6 kişilik İzmir heyeti, kente ivme kazandıracak projeleri bir an önce tamamlamak için Ankara’ya gitti. 6 saat süren görüşmeler sonucunda Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve Dikili Tarıma Dayalı İhtisas Sera Organize Sanayi Bölgesi’nde son aşamaya gelindi. Heyet, kısa süre sonra tamamlanacak projelerin sadece İzmir’e değil, Ege Bölgesi’ne ve Türkiye’ye değer katacağını ifade etti.

ÜYELERDEN GELEN TALEPLER İLETİLDİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu, İZTO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Osman Öğmen ve İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Çakan’dan oluşan heyet, Kemalpaşa Lojistik Merkezi ve Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgeleri’yle ilgili gelişmeleri aktarmak ve İZTO üyelerinden gelen talepleri iletmek için Ankara’da 2 önemli görüşme yaptı.

KEMALPAŞA LOJİSTİK MERKEZİ SUNUMU YAPILDI

6 kişilik heyetin ilk durağı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı oldu. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Danışmanı Fikret Şentürk ve Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün ile yapılan görüşmede, İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile ilgili bir sunum yaptı.

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN DESTEK

Ankara’daki ikinci önemli görüşme Başbakan ve 28. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım ile gerçekleşti. İzmir heyeti, kentte devam eden projelerle ilgili taleplerini Başbakan Yıldırım’a aktardı. Yıldırım, İzmir’in gelişimine katkı sağlayacak projeler için gerekli her türlü desteğin verileceğini ifade etti.

VALİ KÖŞGER: “TÜRKİYE’YE DEĞER KATACAK”

Ankara ziyaretinin çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Köşger, “Projelerimiz sadece İzmir’e değil, Ege Bölgesi’ne ve Türkiye’ye değer katacak. Kemalpaşa Lojistik Merkezi, konteyner ve depolama alanları, tır parklarıyla bugüne kadar yapılan lojistik merkezler içinde en kapsamlısı olacak. Kentimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

MİLLETVEKİLİ KAYA: “TÜM TALEPLERİ İLETTİK”

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Kaya, “Sayın Başbakanımız ve Sayın Bakanımız tüm taleplerimizi dikkatle dinledi. Kendilerine her zamanki destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Kemalpaşa Lojistik Merkezi İzmir’de ticari hayatın gelişimine büyük katkı sağlayacak. Tüm ziyaretlerimizin İzmir için önemli gelişmelere vesile olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

ÖZGENER: “KEMALPAŞA’DA SONA YAKLAŞTIK”

Ziyaretlerin çok verimli geçtiğini ifade eden İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Sayın Başbakanımıza ve Bakanımıza açık iletişimleri, çözüm odaklı ve yapıcı yaklaşımları için çok teşekkür ediyoruz. Sektörlerde yaşanan sorunları, üyelerimizden gelen talepleri tüm detaylarıyla kendilerine aktarma imkanı bulduk. Özellikle Kemalpaşa Lojistik Merkezi ile ilgili çalışmalarda önemli yol alarak nihai sonuca çok yaklaştık” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.