Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, KRT Kanalı’nda Savaş Kerimoğlu’nun sunduğu ‘Uyanma Vakti’ programında canlı yayın konuğu oldu

Mustafa Ertuğrul Aker Parkı’ndaki Deniz Kafe önünde yapılan canlı yayında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Topaloğlu, Kemer gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulundu.
Savaş Kerimoğlu’nun sorduğu soruları içtenlikle cevaplayan Başkan Topaloğlu, Türkiye’nin gündeminde yer alan KPSS ile ilgili fikirlerini dile getirdi.
Topaloğlu, eskiden eğitim sisteminin daha kaliteli ve adaletli olduğuna dikkat çekerek, “Mülakatlar kendi adamını almak içindir. Bunu herkes bilir. Yazılıdan 100 alırsınız ama mülakat gelince elenirsin. Bu adaletsizliktir. İnsanların çalışma şevkini kırmamak gerekiyor.” dedi.
Eğitimin paraya döndüğünü anlatan Topaloğlu, “Kemer’de bile kaç tane özel okul var. Öğretmen dediğin çakı gibi olur. Kılık kıyafet serbest oldu. Öğretmen önceden bir yere girdiğinde belli olurdu. Şimdiki halimize bakın. Nereden nereye geldik. Her şeyin vekili olur ama öğretmenin vekili olmaz. Her şeyden kısalım ama eğitimden kısmayalım. Yoksa sıradan bir toplum ortaya çıkar.” diye konuştu.
Topaloğlu, Kemer’in dünya turizminde merkez yerlerden biri olduğuna değinerek, şunları kaydetti:
“Kemer bayram tatilinde çok kalabalık günler geçirdi. Bayramın ikinci gününde Kemer’de polis bölgesinde 48 bin, 102 bin jandarma bölgesinde konaklayan oldu. 20 bin kişide günübirlikçi. Biz belediye olarak günlük 500 ton yaş çöp topluyoruz. Yaz günlerinde yaklaşık 300 bin kişiye hizmet veriyoruz.”
– İşçinin hakkını veriyoruz
Kemer Belediyesinde çalışan her personelin hakkını sonuna kadar verdiklerinin altını çizen Başkan Topaloğlu, “Geçen hafta DİSK ile toplu iş sözleşmesi imzaladık. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bizleri ziyaret etti. Kemer Belediyesi işçinin hakkını koruyor. Maaşlar herkese en az üç gün önceden yatıyor.” ifadelerine yer verdi.
Topaloğlu, Mustafa Ertuğrul Aker Parkındaki değişimden de bahsederek, sahili daha önce vatandaşın rahatça kullanamadığını aktardı.
Kemer Belediyesi olarak hukuki yollarla park ve sahil kısmında düzenleme çalışmaları yaptıklarını anlatan Topaloğlu, “Burada belediyemize ait Deniz Kafe’yi açtık. Halkımız uygun fiyata burada yemeğini yiyip çayını yudumluyor. Bir tarafta Akdeniz, bir tarafta Toros Dağları ve canlı müzik eşliğinde çay keyfi 3 lira. Sahil kısmında 400 şemsiye ve 500 şezlong ile halkımıza hizmet veriyoruz. Şezlonglarımız 15 lira. Halk buradan çok memnun kalıyor. Halkı yok sayamayız. Kındılçeşme günübirlik kamp alanımız var. Orayı da piknik alanına çevirdik. Girişlerimiz ücretsiz.” dedi.
– Eğitim varsa gelecek var

Türkiye’de en büyük sorunlardan birinin eğitim olduğuna vurgu yapan Topaloğlu, canlı yayında Kemer Belediyesi olarak eğitime yaptıkları katkılardan bahsetti.
Topaloğlu, daha önce Göynük Belediye Başkanlığı döneminde de eğitime büyük katkılar yaptığını anlatarak, “Anasınıfından 8’nci sınıfa kadar olan tüm öğrencilere kırtasiye malzemelerini ücretsiz verdik. Öğrencileri ücretsiz olarak liselere taşıdık. Çocuklarımızı dershaneye gönderdik ve burs verdik. Bunun yanında Türkiye’deki ilk ve tek belde fen lisesini biz yaptırdık. Ünal Aysal Anadolu Lisesi bizim dönemimizde yapıldı. 300 öğrenci kapasiteli yurt Göynük Belediyesi’nindir. Göynük Belediyesi Atatürk İlkokulu anahtar teslim yapıldı. Göynük Ortaokulu depreme dayanıksız diye yıkıldı ve Göynük Atatürk İlkokulunda eğitim alıyor. Sabahçı öğlenci olarak. Kemer gibi bir yerde sabahçı öğlenci eğitim sitemi olur mu? Ortaokulu hala yapamadılar. Kemer’de ilk ve tek üniversite bazlı meslek yüksekokulu bizimdir. Göynük’deki kapalı spor salonunu da biz yaptırdık. Büyükşehir Yasası’ndan sonra Göynük Belediyesi kapandı ve Kemer’e bağlandı. O zamanın parasıyla 4 trilyon lira para bıraktık Kemer Belediyesine.” ifadelerini kullandı.
Kemer’de eğitim konusunda hiçbir masraftan kaçmadıklarını kaydeden Topaloğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Kemer halkı bizi Kemer Belediye Başkanlığına getirdiğinde eğitime destek olmaya kaldığımız yerden devam ettik. Şu anda anasınıfından 8’nci sınıfa kadar olan 6 bin 500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak biz karşılıyoruz. Geçen sene bin 500 lise öğrencisni ücretsiz olarak taşıdık. Bu yıl bin 860 lise öğrencisini taşıyacağız. Bunları yapan Türkiye’de başka belediye yoktur. Daha önce restoran ve gazino olarak kullanılan tesis vardı. Burayı kurs merkezine çevirdik. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu’nda 12 öğretmenle üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz eğitim veriyoruz. Açıldığı günden bu yana büyük başarılara imza attık. Bu sene iki tane Kemer birincisi çıkardık. Bu seneki sınavda ilk 100 binde 51 öğrencimiz var. Üniversiteyi kazanan öğrencilerimize burs veriyoruz. Geçen sene 600 lira veriyorduk bu sene onu 700 lira yapacağız. Kemer’deki tüm çocuklar anasınıfından üniversiteye kadar bize emanet. Kemer’in ilk turizmcilerinden Orduvar Akman ve eşi Ülker Akman Kemer Belediyesi Ülker-Orduvar Akman Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni yaptırdı. Geçen haftalarda da eğitime açıldı. Kendisine teşekkür ediyorum. ATSO Eğitim ve Sanat Merkezi açtık. Buranın yer tahsisini belediye olarak biz verdik ATSO Yaptırdı. Burada şu anda 740 öğrenci ücretsiz kurs alıyor. Müzik, halk oyunları, modern dans, İngilizce kurs var. Bunun yanında Müşerref Özdemir isimli kızımız karatede dünya şampiyonu oldu. Kızımıza meclis kararıyla 50 tam altın verdik. Antrenörü Emin Akar’a 10 altın verdik. Emin hoca şu anda belediyede çalışıyor ve öğrencilere ücretsiz karate eğitimi veriyor.”
Geçen sene Manavgat ve Marmaris’te çıkan orman yangınları hakkında da açıklamalar yapan Başkan Topaloğlu, “Çok şükür Kemer’de böyle durumla karşılaşmadık. Biz muhtarlarımıza 10’ar adet yangın tüpleri dağıttık. Bir grup kurduk ve burada gençlerimiz ile gönüllü vatandaşlarla sürekli irtibat halindeyiz. Gençlerimiz yaz aylarında sürekli devriye gezerek ormanlık alanlarda nöbet tutuyor. Bu arkadaşlarımızın gece kumanyalarını karşılıyoruz. El birliği ile ormanlarımıza sahip çıkıyoruz. Yanan ağaçlar geri gelmiyor.” dedi.
Topaloğlu, belediyeye ait olan beton fabrikasını yerleşim alanı içerisinden taşıyarak sanayi yanına yeniden kurduklarını ve kendi betonlarını kendilerinin ürettiğini ve halka en iyi şekilde hizmet ettiklerini anlattı.
Canlı yayına katılmasından dolayı KRT Kanalına ve program sunucusu Savaş Kerimoğlu’na teşekkür etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.