İŞTE! Yaz aylarına hazırlık rehberiniz

Yaz geldi havalar ısınmaya başladı.Plajlara akın yavaş yavaş başlıyor.. Peki bu durumda neler yapmamız gerekiyor. Güneş, kum, deniz derken cildimizi asla ihmal etmemeliyiz. Yaza dikkatleri üzerinize çekmenin yollarını güzellik uzmanı Nurşah Tokgöz, detaylı bir şekilde anlattı.

Bu yaz diğer geçen yazlardan farklı mı olsun diyorsunuz? işte yapmanız gerekenler;

CİLT TEDAVİLERİ

Güzellik uzmanı Nurşah Tokgöz; “ Havaların ısınmaya başladığı bugünlerde, cilt rutinimizin de değişmeye ihtiyacı var. Cilt rutinimizi oluştururken dikkat etmemiz gereken en önemli noktalardan birisi yaptıracağımız cilt bakımlarıdır. Mezoterapi, vitamin-terapi, medikal bakım, somon dna ve botoks gibi tedaviler cilt bariyerinizi onarmanıza , güçlendirmesine ve ışıltı katıp ince çizgilerinizden kurtulmanıza yardımcı olur. Bu bakımların ardından tabi ki olmazsa olmaz dermokozmetik bir güneş kremi ile cildimizi zararlı güneş ışınlarından koruyup desteklememiz gerekir” dedi.

İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULMA

Vüdumuzdaki istenmeyen tüylere de dikkat çeken Tokgöz, şunları söyledi: “İstenmeyen tüyler zaman zaman yaz mevsiminin işkencesi haline gelebiliyor, ten ve kıl rengine göre dört mevsim en son teknoloji cihazlar eski yöntemlere nazaran acısız ve ağrısız bir şekilde tüy problemlerinizden kurtulup kalıcı çözümlere ulaşarak rahat rahat yazın güneş banyosu yapma olanağı sağlıyor.”

Tokgöz, jilet ve ağdadan sonuç alamayanlara ise lazer epilasyon öneriyor.

BÖLGESEL ZAYIFLAMA VE SELÜLİT BAKIMI

Özellikler bölgesel yağlardan şikayet eden kadınlara ise Tokgöz, “Hepimizin kış mevsiminde oluşmaya başlayan bölgesel yağlanma akabinde gelen selülit ve çatlaklar büyük bir baş belası. Peki bunlara eskisi gibi çözüm aramak zor mu? Hayır! Yapmamız gereken tedavi yöntemi oldukça basit, ağrısız ve spor salonunda saatlerce ter dökmeniz gerektirmeyecek bir yöntem. Tedavi sadece iki seanstan oluşmaktadır ve yaklaşık 30-40 dakika içinde 1-1,5 beden küçülüp selülitlerinden kurtulma olanağı sağlamaktadır. Radyoterapi cilt sıkılaşmasını ve beden daralmasına yardımcı oluyor.

Bu sistemde kesinlikle hiçbir acı ve ağrı yok, günlük hayatınızı etkileyecek bir yan etken oluşturmaz. Masaj hissi verir, hatta öğle arasında vakit bulup yaptırabileceğiniz oldukça basit bir işlem” diyerek tavsiyelerinde bulundu.

SAÇ BAKIMI

Saç kelliği dediğimiz hastalığın sebebinin yanlış tedavi olduğunun altını çize Nurşah Tokgöz, “Yazın kuruyan ve yıpranan saçlarımız hepimizin özgüvenini zaman zaman sarsıyor. Serinlemek için denize gireceğimiz sıcak günlerde saçlarımıza doğru bakımı uygulamazsak yıpranır ve dökülür. Saç kelliği dediğimiz, saç telinin seyrelmesi aslında yanlış tedavi ile başlamakta. Saç dökülmesinin önüne geçebilmek için Saç PRP ve Saç Mezoterapisi uygulanmaktadır. Saç PRP saç dökülmesinin önüne geçebilmek için sizden alınan 10-15 cc’lik kanın akyuvarları ayrıştırılarak saç derinize iğne yardımı ile uygulanıyor. Bir diğer yöntem ise yine saç dökülmesini azaltmak ve saçın kalitesini arttırmak amacıyla uygulanmaktadır. İşlem yaklaşık olarak 10 seanstan oluşmaktadır. Özel ilaçların karışımı ile 10-15 dakikalık bir süre içerisinde kalıcı çözüme ulaşmaktadır” dedi.

KALICI MAKYAJ

Havuz ya da denizden çıktığınızda akan makyajdan rahatsız olanlara da tavsiyelerde bulunan uzmanTokgöz, “Havuzdan veya denizden çıkar çıkmaz makyajınızın akmadığını düşünün. Kalıcı makyaj dediğimiz dudak renklendirme, kaş kontürü ve kalıcı eyeliner yaza damgasını vuracak. Bu işlemler 3-5 yıl arasında ilk gün olduğu gibi renk değiştirmeden kalıcılığa sahiptir” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.