İşte enflasyon oranı

TÜİK, haziran ayı enflasyonunu açıkladı

TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyon oranı saat 10:00’da açıklandı. Haziran ayı enflasyonu ile birlikte memur ve emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz zammı da netleşmiş oldu.

TÜİK açıklamasına göre Haziran ayı enflasyonu TÜFE’de yıllık yüzde 78.62, aylık yüzde 4.95 oldu. Yurt içi üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 138,31, aylık ise yüzde 6.77 olarak açıklandı.

Haziran ayında da sert yükselişini sürdürmesi ve neredeyse 24 yılın zirvesi olan %78.35’e ulaşması bekleniyor. Reuters’ın 12 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette Haziran ayı için yıllık enflasyon tahminleri %72.3 ila %81.8 arasında değişiyor.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.