İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri deprem robotu projesine destek bekliyor!

Elazığ’da yaşanan büyük felaket, Manisa’daki şiddetli depremler… Ülkemiz bulunduğu bölge sebebiyle afetlere elverişliliği yadsınmaz bir gerçek.

İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki bir grup genç Robotik Arama Kurtarma Ekibi ya da kısaca RAKE adı verilen bir ekip oluşturdular. Gönüllülerden oluşan bu ekibin ana gayesi ülkemizdeki afetlere bir bilinç oluşturmak ve geliştirdiği araç sayesinde hayatlar kurtarmak. Tabi bu kutsal amacın yanında bir takım hedefler de bulunuyor.

İTÜ RAKE, Avrasya’da ilk 10’a girerek, Almanya’da gerçekleştirilecek olan Robocup Rescue yarışmasına girmeye hak kazandı ve ülkemizi gururla temsil edecek. RAKE’in geliştirdiği bu araç gelişmiş mekanik sistemler ve ileri düzeyde yapay zeka yazılımları kullanacak. Sahip olduğu robot kol ile basit işlemler yapabilecek, sensörleriyle hayati değer ölçümleri yapabilecek. Takımın hala maddi eksiklikleri bulunmakta ve sponsorluk arayışları devam etmektedir.

Bu proje ile ilgili tüm detayları instagram’da @itu.rake hesabından takip edebilirsiniz.

blank

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.