İstanbul Havalimanı Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak ön plana çıktı

Avrupa Havacılık Raporu’na göre, İstanbul Havalimanı ocak ayında günlük ortalama 1201 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak ön plana çıktı. Aynı rapora göre, Sabiha Gökçen Havalimanı ise günlük ortalama 596 uçuşla 10’uncu sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı, ocak ayında günlük ortalama 1308 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı olarak belirlendi.

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Teşkilatı (Eurocontrol) tarafından yayımlanan Avrupa Havacılık Raporu’na göre, İstanbul Havalimanı, diğer havalimanlarını geride bırakarak bu dönemde en yoğun havalimanları listesinde birinci sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı’nı günlük ortalama 1201 uçuşla Londra Heathrow, 1160 uçuşla Amsterdam Schiphol ve 1032 uçuşla Paris Charles De Gaulle havalimanları izledi.

Sabiha Gökçen Havalimanı ise günlük ortalama 596 uçuşla Avrupa’daki en yoğun havalimanları arasında onuncu sıraya yerleşti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.