iPhone 14’te Pro ve Pro olmayan modeller daha da farklılaşacak

İddialara göre Apple, Pro ve Pro olmayan iPhone modellerinin birbirinden daha farklı olmasını istiyor. Söylentilere göre yeni iPhone 14 serisinde Pro olmayan model, daha farklı çiplere ve kamera özelliklerine sahip olacak. Önceden sadece daha büyük veya pahalı diye tercih edilen modeller, artık teknik değişiklikler de barındıracak.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre iPhone 14 modelleri birbirinden farklılaşacak. Gurman, iPhone 14 ve Pro’nun çipinde ve kameralarında normal modele göre farklılıklar olacağını iddia etti.

“APPLE MODELLERİ FARKLILAŞTIRMAK İSTİYOR”

En son yayınladığı Power On adlı haberde Gurman, iPhone 14 serisi hakkında yayılmış olan bir dizi söylentiyi destekledi ve Apple’ın hala uydu bağlantısı özellikleri üzerinde çalıştığını doğruladı. Gurman, Apple’ın iPhone 14 serisinde Pro ve Pro olmayan modellerin, Apple tarafından nasıl farklılaştırılmayı hedeflediğini açıkladı.

Gurman’a göre yeni modellerde 48 megapiksel kamera sadece Pro modellerinde olacak, standart modellerde ise iPhone 13’deki gibi 12 megapiksel geniş açılı bir kamera bulunacak. Aynı zamanda, ilk olarak Apple analisti olan Ming-Chi Kuo tarafından da önerildiği gibi, Pro olmayan modellerin geçen yıl kullanılmış olan A15 veya onun türevi bir işlemciye bağlı kalması muhtemeldir yorumlarını da destekledi. Pro modellerinde ise Apple’ın A16 adı verilen işlemci yongasının yer alacağını belirten Gurman, çip krizinin de bunları tetiklemiş olabileceğini ekledi.

Pro olmayan yeni iPhone 14’ün “iPhone 14 Max” modeliyle beraber gelecek yeni 6,7 inçlik ekranın da iPhone 13 Pro ve diğer 6,7 inçlik ekrana sahip modellerden 200 dolar daha ucuz olmasını beklediğini dile getirdi.

“BÜYÜK KAMERA İÇİN DAHA FARKLI YUVALAR GEREKECEK”

Gruman ayrıca iPhone 14 modellerinin iPhone 12 ve iPhone 13 modelleriyle benzer tasarımı paylaşacağı iddiasına ve bir diğer söylentilere de arka çıktı. Söylentilere göre yeni iPhone 14 Pro’da Face ID için hap şeklinde bir oyuk ve kamera için de yeni bir dairesel oyuk geleceğini iddia ediyor. Kısacası Pro modellerinde yeni bir çentik olacağı, yeni gelecek büyük kameraları ve sensörleri sıkıştırmak için bunların gerekli olduğu söyleniyor.

“APPLE UYDU BAĞLANTISI İÇİN ÇOK ÇALIŞIYOR”

Apple’ın iPhone’a uydu bağlantısı özelliklerini getirmesi için çok çalıştığını da iddia eden Gurman, Apple’ın bu özelliği aslında iPhone 13 modelleriyle tanıtmak istediğini ve işlevsel açıdan iPhone 14 için geliştirdiğini belirtiyor. Bu özellik, hücresel servis bulunmadığı takdirde uydu bağlantısını kullanarak acil durumları bildirmek veya Apple Watch’da bulunduğu gibi acil durum kişilerine kısa mesajlar göndermek için tasarlanmıştır.

Bir diğer söylentilere göre de, uydu şirketi olan Globalstar Inc. kendisine yüz milyonlarca dolar ödemiş olan bir isimsiz müşterisi için 17 uydu satın almak üzere bir anlaşmaya vardı. Şirketin sürekli uydu hizmetini sağlamak için böyle bir teklifte bulunduğu söylenirken, Gurman’a göre Apple Watch için 2022 veya 2023’te uydu bağlantısı özelliği kullanılabilir hale getirilecek. Bu da Globalstar Inc. şirketinin Apple için bu uyduları satın aldığı manasına gelebilir, bekleyip göreceğiz.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.