Instagram’da ‘YouTube’ özelliği! Yeniliği duyurdu!

​​​​​​​YouTube ve Twitch’te kullanılan ‘canlı yayın moderatörü uygulaması’ artık Instagram’da da kullanılacak. Peki moderatörün yetkileri ne olacak? İşte detaylar…

YouTube ve Twitch’te olan ‘canlı yayın moderatörü’ özelliği Instagram uygulamasına da geldi. Şirket yeni özelliği, “İçerik üreticilerin Instagram canlı yayınlarına bir mod atayabilecekleri ve onlara belirli yetkiler verebilecekleri ‘Canlı Yayın Moderatörünü’ kullanıma sunuyoruz” sözleriyle duyurdu.

YouTube ve Twitch’te, olumsuz yorumları engellemek ve yayını provoke edenleri engellemek için kullanılan özellik, moderatöre ayrıca sakıncalı yorumları ‘Report’ etme yani raporlayarak uygulama merkezine şikâyet etme imkânı verecek.

“YORUMLARLA UĞRAŞMAK ÇOK GÜÇ”

shiftdelete.net’te yer alan bir habere göre, içerik üreticiler, canlı yayın esnasında yorum bölümündeki menü aracılığıyla istedikleri kullanıcıyı moderatör olarak atayabilecekler. En fazla kaç mod belirlenebileceği merak edilirken, Instagram da bu konuda herhangi bir şey söylemedi.

Bir canlı yayına moderatör olarak atanan bir kişi, sakıncalı olduğunu düşündüğü yorumları “Report” özelliğiyle bildirebileceği gibi, istediği izleyiciyi canlı yayından çıkarabilecek ve yorum yapmasını engelleyebilecek. İlgili kişi, yorum yapmasına izin verilmediği müddetçe canlı yayınlara herhangi bir mesaj yazamayacak.

Instagram CEO’su Adam Mosseri, canlı yayın moderatörü özelliğiyle alakalı sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Mosseri, “Canlı yayın yapıyorsanız, yorumlarla uğraşmanın çok güç olduğunu biliyorsunuzdur. Yorumları sizin adınıza yönetmesi için birini moderatör olarak atayabileceğiniz Canlı Yayın Moderatörünü kullanıma sunuyoruz” dedi.

RUSYA’YA TEPKİ: BU KARAR 80 MİLYONU DÜNYANIN GERİ KALANINCAN KESECEK

Adam Mosseri bir başka tweetinde Rusya’nın Instagram’a erişim engeli kararına tepki gösterdi. Mosseri, “Pazartesi günü Instagram Rusya’da engellenecek. Bu karar, Rusya’da 80 milyonu birbirinden ve Rusya’daki insanların yaklaşık yüzde 80’i ülkelerinin dışında bir Instagram hesabını takip ettiğinden dünyanın geri kalanından kesecek. Bu yanlıştır” dedi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.