İlke Özyüksel, AXA Sigorta İle Paris 2024 Yolunda

AXA Sigorta Modern pentatlonda sekiz dünya rekoru, üç dünya şampiyonluğu ve dört Avrupa şampiyonluğu bulunan İlke Özyüksel ile uluslararası yarışmalarda birlikte yürüyecek.

“İnsanlığın gelişimi adına insanlar için önemli olanı koruma” misyonuyla 130 yıldır Türkiye’de sigorta sektörüne öncülük eden AXA Sigorta Avrupa ve Dünya şampiyonu pentatlet İlke Özyüksel ile uluslararası yarışmalarda başarıya birlikte yürüyecek.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken, bu topraklarda yaşayan insanların hedeflerini gerçekleştirmesi, daha ileriye gitmeleri ve kendilerine güvenmeleri için varız diyerek “İlke Özyüksel, 2020’de modern pentatlonda genç yaşına rağmen beşinci olarak ülke tarihimizin en iyi derecesini elde etti. Sekiz Dünya rekoru, üç Dünya şampiyonluğu ve dört Avrupa şampiyonluğu bulunan İlke Özyüksel’in başarılarının devamını sağlamak için el ele verdik. İlke Özyüksel, bugüne kadar başardıklarıyla herkese ilham verdi, şimdi artık sıra bizde. Değerli olanı koruyarak ülkemizin gençlerine ışık olma yolunda İlke Özyüksel ile birlikte yürüyeceğiz” dedi.

Milli Modern Pentatlet İlke Özyüksel, “Bu yıl dört dünya Kupası, 1 dünya kupası finali, 1 dünya şampiyonası, 1 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edeceğim. Önümüzdeki yıl da bir şampiyona planlaması yapacağım. Bu yolculukta AXA Sigorta gibi her zaman iyi ve değerli olanın yanında olan bir kurumun gücünü arkamda hissetmek özel bir duygu. Spora bakış açısı sayesinde sponsorluğu finansal bir destek ve reklamın dışına çıkaran, ilham veren bir yolculuk hikayesine dönüştüren başta AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken olmak üzere tüm AXA Sigorta ailesine teşekkür ederim.” dedi.

İlke Özyüksel kimdir?

1997 doğumlu İlke Özyüksel, Rio 2016 ve Tokyo 2020 Olimpiyatları’na katılan, modern pentatlonda ülke tarihimizin en iyi derecesini elde eden milli sporcumuzdur. Başarıyla devam eden 16 yıllık sporculuk kariyerine sekiz dünya rekoru, üç dünya şampiyonluğu ve dört Avrupa şampiyonluğu sığdırmış, 2019’da Mustafa V. Koç Spor Ödülü’nün sahibi olmuştur.

Modern pentatlon nedir?

Modern pentatlon, beş disiplinden oluşan, dört etkinlikle organize edilen bir yarıştır. Sporcular bu branşta eskrim, yüzme, binicilik ve Laser-Run denilen (Atış ve Koşu) kategorilerinde mücadele eder. Bir habercinin düşman topraklarını geçerken gösterdiği becerileri ve dayanıklılığını simgeleyen, Antik Yunan’dan günümüze devam eden modern pentatlon, ülkemizde ise 2001 yılında faaliyete geçti. Bugün birçok kentimizde modern pentatlon kulüpleri yer alıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.