İklim aktivistleri bu kez Gustav Klimb’in tablosunu hedef aldı

İklim aktivistleri, bu kez Gustav Klimt’in Viyana’daki ünlü “Ölüm ve Yaşam” isimli tablosuna siyah boya fırlattı. Aktivistler, eylem sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda petrol ve doğalgaz çıkarmanın “toplum için bir ölüm cezası” niteliği taşıdığını savundu.

Daha önce Van Gogh’un birçok tablosunu hedef alan İklim aktivistleri bu kez Gustav Klimt’in ünlü “Ölüm ve Yaşam” isimli tablosunu hedef aldı.

The Independent’ta yer alan habere göre, Last Generation Avusturya’nın parçası olan iklim aktivistleri, Viyana’da bulunan Leopold Müzesi’nde sergilenen 1915 tarihli Klimt tablosuna siyah boya fırlattı.

Aktivistler, Avusturya hükümetinin fosil enerji kullanımına tepki gösterdiklerini belirtti.

Boya fırlatılan tablonun hasar görmediği belirtilirken aktivistlerden birinin müze görevlisi tarafından uzaklaştırıldığı sırada diğerinin elini tablonun camına yapıştırıcıyla yapıştırdığı belirtildi.

Aktivistler, Twitter’dan eylemlerini savunurken, petrol ve doğalgaz çıkarmanın “toplum için bir ölüm cezası” niteliği taşıdığını belirtti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.