Amazon’da ekonomik kriz! 10 bin kişi işten çıkarılıyor!

Amazon, yavaşlayan satışlar ve ekonomik gerileme endişeleri nedeniyle yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

ABD merkezli e-ticaret şirketi Amazon, yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. New York Times’ın (NYT) konuyla ilgili isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, küresel ekonomide belirsizliğin artmasıyla Amazon’un küresel iş gücünün yüzde 3’üne denk gelen 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı aktarıldı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; işten çıkarmaların insan kaynakları, perakende ve yapay zeka destekli sanal asistan Alexa gibi ürünleri içeren cihazlar departmanından olacağı ve bu hafta başlamasının beklendiği belirtildi.

Amazon henüz resmi bir açıklama yapmazken, gerçekleşirse ABD’li şirketin 1994’teki kuruluşundan bu yana en büyük işten çıkarması olacak.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.