Gülben Ergen, kendisine tehdit ve hakaretlerde bulunan Nihat Doğan ve Yeşim Salkım’a dava açtı

Gülben Ergen’den Nihat Doğan ve Yeşim Salkım’a dava…

Gülben Ergen, 2 yıl önce yayınlanan bir televizyon programında kendisine hakaret ve tehdit sözleri söyledikleri için Yeşim Salkım hakkında 2 yıl, ardı ardına zincirleme bir şekilde hakaret ve tehdit suçundan Nihat Doğan’a ise 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmaları için dava açtı.

Ünlü şarkıcı, 2017 yılında bir kanalda yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” adıyla bilinene magazin programının sunucusu Nihat Doğan ve programa konuk olan Yeşim Salkım’ın 2 farklı günde yayınlanan bölümlerinde kendisine hakaret ve tehdit sözleri savurduğu için iki isim hakkında şikayet dosyası oluşturulmuştu. Gülben Ergen’e sevindirici haber bugün geldi. Gülben’in yaptığı şikayet sonuçlanarak mahkeme tarihi verildi. Gülben’in şikayeti üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı programın o zaman ki sunucusu olan Nihat Doğan ve programa konuk olan Yeşim Salkım için yeni bir iddianame düzenleyerek dava açtı.

Düzenlenen iddianamede programın sunucusu ve programa katılan Yeşim Salkım hakkında ünlü şarkıcı Gülben Ergen’e hakaret ve tehdit içerikli sözler söylendiğini ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle iki isim hakkında dava açılması gerektiği ön görüldü. Daha önce uzlaşma bürolarının devreye girmesi ile iki tarafın karşılıklı anlaşmazlıklarının devam etmesiyle uzlaşma sağlanamadı. Düzenlenen iddianamede programın sunucusu Nihat Doğan hakkında “Zincirleme hakaret” suçundan dolayı 4 aydan 4 yıla kadar hapis cezası ile yargılanmasına, programa konuk olan Yeşim Salkım’a da “Basit Tehdit” ve “Hakaret” suçlarında 3 ay ile 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması gerekçesiyle dava açılması istendi.

İddianameyi kabul eden mahkeme iki taraf için de duruşmanın yapılacağı gün için tarih verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.