Guiness Rekorlar Kitabı’na giren Dünyanın en yaşlı kedisi Rubble hayatını kaybetti

İngiltere'de, dünyanın en yaşlı kedisi olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na giren 31 yaşındaki Rubble hayatını kaybetti.

İngiltere’nin Devon kentinde, Michele Heritage’le birlikte yaşayan Rubble adlı kedi 31 yaşında hayatını kaybetti. Margaret Thatcher’ın hala iktidarda olduğu ve 1988’te doğan Rubble adlı kedi, Michele Heritage’e 20’inci yaş gününde gelmişti.

Heritage, kedisi Rubble’a çocuğu olmadığı için çocuğu yerine koyduğunu ve bu sebeple kedisinin bu kadar uzun ömürlü olduğunu ifade etti. Heritage, kedisi Rubble’ın son günlerinde çok hızlı yaşlandığını ve yemek yemeyi bıraktığını ifade etti.

blank

GUİNNESS REKORLAR KİTABINA GİRMİŞTİ

Rubble, 2016’da Texas’ta hayatını kaybeden bir Siyam kedisinden sonra Guiness Rekorlar Kitabı’na ‘Dünyanın en yaşlı kedisi’ olarak geçti. Dünya tarihinde en yaşlı kedi unvanı, 3 Ağustos 1967’de doğan ve 6 Ağustos 2005 yılında ölen Creme Puff adlı kediye ait. Creme Puff tam olarak 38 yıl 3 gün yaşadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.