Game of Thrones’taki “Starbucks” bardağının reklam değeri belli oldu

Game of Thrones’un bir bölümünde ister yanlışlıkla ister bilerek gösterilmiş olsın, o Starbucks bardağının reklam değeri belirlendi. Medya takip platformu Critical Mention’ın verilerine göre Starbucks bardağı 2.3 milyar dolarlık bir reklam ve tanıtım yapılmasına neden oldu.

Game of Thrones’un final serisinin 4. bölümünde masada unutulan Starbucks bardağının bir çekim hatası olduğunu düşünen izleyiciler sosyal medyada birçok espiri dolu paylaşımlarda bulundu.

Ancak konunun milyar dolarları bulan bir de maddi yanı var. Bölümün yayınlanması ile birlikte gizli reklam iddiaları gündeme geldi. HBO, bu iddiaları hemen yalanladı ancak bu açıklama konunun göndemden düşmesine yeterli olmadı.

HBO istesin ya da istemesin milyor dolarları bulan bir Starbucks reklamı da böylelikle yapılmış oldu. Öyleki bu reklam reklamcılık tarihinde ulaşılan ün yüksek değerler arasına girdi. Medya takip platformu Critical Mention, bu hatanın 2.3 milyar dolarlık bir reklam ve tanıtım yapılmasına neden olduğunu açıkladı.

Dizi hayali, kahve gerçek

Televizyon tarihinin en çok izlenen dizilerinden olan Game of Thrones’un son bölümünde yapılan bir hata haftaya damgasını vurdu. Hayali bir dünyada geçen Game of Thrones’un 8. Sezon 4. Bölümünde bir sahnede yer alan Starbucks bardağı dikkatli gözlerden kaçmadı.

Dizinin yapımcıları dijital ortamda internet versiyonundan bardağı kaldırsa da Starkbuck bardağının göründüğü tv versiyonunu milyonlarca kişi izledi.

Bu kadar geniş bir kitleye seslenen yapımda bu denli basit bir hata ise yanında birçok şepheyi de yanında getirdi. HBO’ya yapılan gizli reklam suçlamaları bir türlü dinmedi.

Dikkali takipçiler ünlü oyuncuların sette ellerinde Starbucks bardaklarıyla çekilmiş resimleri paylaştıkları resilleri de bularak gizli reklam iddialarını güçlendirdi.

HBO ise böyle bir gizli reklam anlaşmasının kesinlikle söz konusu olmadığı, oyuncular ve set çalışanlarına düzenli olarak servis edilen kahvelerden birinin gözden kaçtığını duyurdu.

Reklam firmasından dudak uçuklatan rakam

Hollywood yapımlarıyla reklam anlaşmaları yapan pazarlama firması Hollywood Branded’in CEO’su Stacy Jones konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede eğer bir ürün yerleştirme anlaşması yapılmış olsaydı Starbucks’ın HBO’ya 250 bin ila 1 milyon dolar arasında bir para ödeyeceğini ifade etti.

Jones bunun yanında HBO’nun ürün yerleştirme anlaşmaları yapmadığını söyleyerek, şirketin açıklamasına bir anlamda destek vermiş oldu.

Anlaşma olmasa da reklam

Reklam anlaşması yapılmamış olması reklam yapılmadığı anlamına gelmiyor. Stacy Jones’un medya takip platformu Critical Mention’dan elde ettiği verilere göre söz konusu hatanın Starbucks için reklam ve tanıtım değeri 2.3 milyar dolara ulaştı. Jones bunun reklamcılık tarihindeki en büyük değerlerden birisi olduğunu sözlerine ekledi.

Zaten popiler olan Game of Thrones 4. bölümün yayınlanması ile birlikte daha da konuşulur oldu. Pazartesi günü Game Of Thrones ile ilgili atılan tweetlerde günlük ortalamaya göre 10 kat artış yaşandı.

Diziyi izlemeyenler de internetten okudu

Uzmanlar Starbucks bardağı sebebiyle normalde diziyi izlemeyen birçok kişinin de Game Of Thrones’la ilgili tweetler attığına dikkat çekti. Yani bu hata ‘reklamın iyisi kötüsü olmaz’ sözünü doğrularcasına iki tarafa da katkıda bulundu. Belki bu sebeple HBO ve Game of Thrones yapımcıları özür dilese de pek üzgün olmadıkları dikkat çekti.

Dizinin yapımcısı Bernie Caulfield hata için özür dilerken esprili bir şekilde “Aslında Westeros ilk Starbucks’ın açıldığı yerdir” ifadelerini kullandı.

Game of Thrones’ta ‘skandal’ denilebilecek hata izleyicilerin gözünden kaçmadı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.