Forbes ‘En Zengin 400’ listesini güncelledi

ABD merkezli iş dünyası ve ekonomi dergisi Forbes, ABD’nin en zengin 400 ismin yer aldığı listesini güncelledi. En zenginler toplam varlıklarına net 500 milyar dolar daha ekledi. SpaceX’in sahibi Elon Musk 251 milyar dolarlık servetiyle zirvede yer alırken listede iki Türk isim de dikkat çekti. Özel havacılık ve savunma şirketi Sierra Nevada Corporation’ın sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen de listeye 338’nci ve 345’inci sıradan dahil oldu.

Finans, endüstri, yatırım ve pazarlama ağırlıklı konular yayınlayan Amarikan iş dünyası dergisi Forbes, güncellediği ‘En Zengin 400’ listesini okuyucularıyla paylaştı. Listede yer alan isimlerin toplam serveti 500 milyar dolar artarken toplamda da 4,5 trilyon dolarla rekor kırdı.

Listede dikkat çeken isimlerden biri ise ABD eski başkanı Donald Trump oldu. Trump, yüzde 19 eriyen 2,6 milyar dolarlık servetiyle bu yıl listeye giremedi. Michael Jordan 3 milyarlık servetiyle listeye 379’uncu sıradan dahil olurken iki Türk isim de listeye katılan yeni milyarderler arasında yerini aldı.

ÖZMEN ÇİFTİ LİSTEDE
Özel havacılık ve savunma şirketi Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) sahibi Eren Özmen listeye 3,4 milyar dolarlık servetiyle 338’inci sırada, şirketin CEO’su olan eşi Fatih Özmen ise 3,3 milyar dolarlık servetiyle 345’inci sırada yer aldı.

Özmenlerin 1994 yılında satın aldığı SNC şirketi, son yıllarda Dream Chaser uzay aracı, NASA tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’na en az yedi kargo görevi için sözleşme imzalamıştı.

ZİRVE ELON MUSK’IN
Listenin zirvesinde 251 milyar dolarlık servetiyle Tesla, SpaceX ve X’in (eski adıyla Twitter) sahibi Elon Musk yer aldı. Musk’ı 161 milyar dolarlık serveti ile Jeff Bezos ve 158 milyar dolarlık servetiyle Larry Ellıson takip etti.

Listenin ilk 10 basamağında yer alan zenginler, en alttaki 340 milyarderin serveti kadar servete sahip. Listenin yüzde 40’ı, onların zenginliğinden oluşuyor.

‘En zengin’ listesinin ilk 10’u şu şekilde:

1- Elon Musk (251 milyar dolar)

2- Jeff Bezos (161 milyar dolar)

3- Larry Ellıson (158 milyar dolar / Oracle)

4- Warren Buffet (121 milyar dolar / Berkshire Hataway)

5- Larry Page (114 milyar dolar / Google)

6- Bill Gates (111 milyar dolar/ Microsoft)

7- Sergey Brin (110 milyar dolar / Google)

8- Mark Zuckerberg (106 milyar dolar / Meta)

9- Steve Ballmer (96,3 milyar dolar / Bloomberg Lp)

10- Michael Dell (71,5 milyar dolar / Dell Tech)

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.