Filiz Akın’a ‘’Almanya Türkiye Film Festivali‘’nde ”Yaşam Boyu Onur Ödülü’’

Türk Sineması’nın usta ismi Filiz Akın, Almanya’nın Nürnberg kentinde gerçekleşen ‘’Almanya Türkiye Film Festivali ‘’nde ”Yaşam Boyu Onur Ödülü’’nü aldı.

Uzun zamandır sağlık problemleriyle uğraşan ve festivale son anda katılması kesinleşen Akın konuşmasına, festival yöneticisi Ayten Akyıldız ve emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.

Ödülünü Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve aynı zamanda Federal Meclis Başkan Yardımcısı Claudia Roth’tan alan sanatçı ‘’Yüreğe dokunan filmler yaptığınız zaman, Eskimo da aynı yerde ağlıyor, Afrikalı da aynı yerde gülüyor. Sinema evrensel bir dildir ve bunu en iyi yeni sinemacılarımız yapıyor. Bu ödülü festival başkanına yöneticisine ve emeği geçenlere adıyorum. Daha çok desteklere ihtiyaçları var. Çünkü sinema tutkudur, aşktır. Yaşasın sinema!..‘’ sözleriyle büyük alkış topladı.

blank

Akın, ödül töreni çıkışında bu sene festivalin uzun metraj jüri başkanlığını üstlenen sanatçı Kadir İnanır’la da sohbet etti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.