Figo ve Ronaldinho, dijital dünyanın yeni oyuncuları

Figo, Ronaldinho, Saha gibi futbolcular artık dijital dünyada da söz sahibi olmak istiyor.

Futbolu bıraktıktan sonra bir ara FIFA Başkanlığı’na da aday olan, sonra da çekilen Luis Figo, futbolcuların yeteneklerini videolar aracılığıyla paylaşabileceği, online scout telefon uygulaması projesini, hayata geçirdi. Bunu da Lizbon’daki bir web konferansında tanıttı:

“Teknoloji herkesin olmak istediği bir alan. Herkes başarılı olabileceği bir pazar bulmaya çalışıyor”

Figo “Bizim kariyerimiz kısa. 35 yaşından sonra yeni bir hayata başlamak zorundasınız. Fakat hepimiz de futbol antrenörü olmak istemiyoruz” dedi.

44 yaşındaki Figo’nun projesinin adı Rüya Futbol. 5 yıl önce bir internet sitesi olarak kurulan sistemin 100 bin civarında kullanıcısı var. Figo’nun amacı ücretsiz mobil uygulamasının 100 milyon indirilmesi.

Saha’nın projesi: Axis Stars

Luis Figo, digital dünyaya yönelen futbolcularda ilk değil. Eski Manchester Unitedlı Louis Saha, spor dünyasının dijital platformlarda kendilerini tanıtmak için bir şirket kurmuştu.

Eski Fransız futbolcu “Siz futbolcu olarak çok para kazanırken menajerler hep etrafınızda oluyor. Ama bıraktığınız zaman işler zorlaşıyor. Sponsor, iş fırsatı bulmak kolay olmuyor. Kurduğumuz bu Axis Stars ile siz kontaklarınızı tutabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

Saha’nın dijital ağı, aralarında eski futbolcu Rio Ferdinand, Fransız tenisçi Gael Monfils, ragbi oyuncusu Maxime Mermoz’un da aralarında bulunduğu 250 üyeden oluşuyor. Saha’nın amacı bu sayıyı iki yıl içinde 1000’e çıkarmak.

Ronaldinho’nun projesi: Zoome TV

Ronaldinho da kendi reality showlarını yapanların ağırlıkta olduğu Zoome TV adında bir video paylaşım platformunun kurucularından.

Brezilyalı futbolcu da “Dünya teknolojiyle dönüşüyor. Bu, benim için yeni bir saha. Her gün başka bir şey öğreniyorum.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.