Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacak olanlar kim? Dursun Özbek’ten Ali Koç’a yanıt

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, ikinci başkan Metin Öztürk ve Sportif A.Ş. başkanvekili Erden Timur basın toplantısı düzenledi. Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’a yanıt vererek, “Dünya spor tarihindeki ilk kez bir spor kulübü başkanı ‘Ben başkanken, bizi şampiyon yapmayacaklar’ dedi. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmayacak olanlar kim?” ifadelerine yer verdi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, son zamanlarda yaşanan tartışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un “Ben yönetimde olduğum sürece Fenerbahçe’yi şampiyon yapmazlar” şeklindeki sözlerine yanıt vererek, spor tarihinde ilk kez bir kulüp başkanının bu şekilde bir açıklama yaptığına dikkat çekti ve “Seni şampiyon yapmayacak kim?” diye sordu.

Özbek’in basın toplantısındaki açıklamaları oldukça çarpıcıydı. Hakem Zorbay Küçük ve VAR hakemi Alper Ulusoy’un Galatasaray maçlarında gösterdiği performansa eleştiriler getirdi. Galatasaray’ın maçlarında yaşanan hakem hataları ve standart dışı kararlar hakkında konuştu.

Ayrıca, Galatasaray’a karşı yapılan algı operasyonlarına ve kaos yaratma çabalarına karşı çıktığını belirterek, Galatasaray’ın borçsuz olduğunu ve kulübün projelerine devam ettiğini vurguladı.

Özbek, Galatasaray camiasına ve taraftarlarına birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Kulübün karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için bu birliğin korunmasının önemine de dikkat çekti.

Öte yandan 2024 Mayıs’ta yapılacak seçim ve şampiyonluk hedeflerine odaklandıklarını, Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak ve projeleri tamamlamak gibi önemli hedefleri olduğunu ifade etti.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in öne çıkan açıklamaları şöyle;

“Göreve geldiğimizden beri tekrar ediyoruz. Sahada kalmak istiyoruz. Ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Ama planlı şekilde sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar, çalışıyorlar, çalışıyorlar.”

“ZORBAY KÜÇÜK NASIL ATANIYOR?”
“Dün Sivas’ta bir maç oynandı. Bu maçın hakemi sayın Zorbay Küçük. Peki Zorbay Küçük, futbol federasyonunun hakemlerinden bir tanesi. Sivas’ta oynanan maç Süper Ligi için çok önemli bir maç. Nasıl oluyor da, Süper Lig’de devam eden rekabet çerçevesinde Zorbay Küçük buraya atanıyor?”

“FENERBAHÇE’NİN PUAN ORTALAMASI”
Şöyle bir analiz yaptığınızda, şu ortaya çıkıyor. Zorbay Küçük’ün yönettiği maçlarda Fenerbahçe’nin puan ortalaması 2.36, Galatasaray maçlarını da yönetmiş, Galatasaray’ın puan ortalaması 1.75. Daha önceki şikayetlerimizde de yer aldı. Antalya maçında Muslera’nın ayağına basıldı ve pozisyonu görmedi.

“İLK VE TEK 6 SANİYE KURALI”
“Zorbay Küçük’ün sicilindeki Galatasaray sorunları onunla da bitmiyor. Geçen sene kaptanımız Kerem’e kullandığı ifadeler de nezaket dışıydı. Şimdi VAR hakemine geliyoruz. Sayın Alper Ulusoy. Türkiye’deki futbol tarihinde belki hatırlamıyorum ama ilk ve tek 6 saniye kuralını Galatasaray’a uygulayan hakem.”

“GALATASARAY’DAN NE İSTİYORSUNUZ?”
“Sayın Zorbay Küçük ve Alper Ulusoy’a soruyorum. Siz Galatasaray’dan ne istiyorsunuz ya? Her seferinde bu seviyede standartsızlıklara niye göz yumuyorsunuz? Veya niye peşinden gidiyorsunuz diye soruyorum. Bu standartsızlıklar bizim lehimize ve aleyhimize çalınan pozisyonlarda, rakiplerimize tam tersi uygulama içine giriliyor.”

“TFF-MHK BECEREMİYORSA GEREĞİNİ YAPSIN”
“Kimse bunu hakem hatası diye anlatmasın. Bu kadar üst üste gelmesi, defalarca anlattık. Tekrar anlatmaya gerek yok. Bunları hakem hatası diye geçiştirmeyi bize kimse dayatamaz. Bu standartsızlığı çözecek kurum da MHK ve TFF. Herkes şunu iyi bilmelidir ki, bu yetki sahibi kişiler ya bu işi layıkıyla yönetmek zorundalar, beceremiyorlarsa da gereğini yapmak zorundalar. Gereğinin ne olduğunu takdirinize bırakıyorum.”

“KİMİ KASTEDİYORSUN, AÇIKLA”
“Dünya spor tarihinde belki de ilk defa bir kulüp başkanı, ‘Ben başkanken bizi şampiyon yapmayacaklar’ diye açıklama yaptı. Üstelik bu kişi 5 senedir başkan. Ya arkadaş, kim seni şampiyon yapmayacak? Kimi kastediyorsun, samimiysen açıkla. Kim seninle uğraşan, seni şampiyon yapmayacak olan kim? Böyle bir açıklama olamaz değerli basın mensupları. Galatasaray’da böyle bir açıklamayı yapan başkan, o görevde 1 saniye duramaz.”

“O SEVİYELERE DÜŞMEYİZ”
“Rekabetten kaçmak için arka kapılar arayan, kendine mağduriyet çıkarmaya çalışan birisi, Galatasaray’da başkanlık koltuğunda oturamaz. Biz Galatasarayız arkadaşlar. Biz de başkanları gibi, hakem tokatlamayı, fotoğraflarını çekmeyi, onları rahatsız etmeyi mi konuşalım? Bu toplumun gerilmesini, insanların düşman olmasını zerre önemsemeyen insanlardır. Bu camia tarihi boyunca kendisine yakışanı yaptı. Biz başkalarına benzemeyiz, o seviyelere de düşmeyiz.”

“FUTBOLCULARA BORÇ YOK”
“Galatasaray’ın oyuncularına 1 kuruş borcu yoktur. Ancak borcumuz varmış gibi algı yapıyorlar ve camiayı etkilemeye çalışıyorlar. Galatasaray’ın hedefleri, Galatasaray’ı sevmeyenleri ve rakipleri rahatsız ediyor. Bizim hep beraber olmamız lazım. Zafere böyle gideriz. Biz ve arkadaşlarım buradayız. Bizim olduğumuz yerde kimse bunları konuşamaz.”

“GÜNDEMİMİZDE SEÇİM YOK”
“Algı yaratmaya çalışanlar, 2024 Haziran’daki seçim öncesi yine algı peşinde koşuyor. Gündemimizde bizim seçim yok. Mayısta şampiyon olmak bizim gündemimiz. Galatasaray’ın gündeminde finansal yapısını oluşturmak, Bankalar Birliği’ne olan borcu ödemek var.”

“KİMSE SABRIMIZI SINAMASIN”
“Biz spor yarışı içerisindeyiz. Kavga ve çekişme, söz düellosu. Bunların peşinde değiliz. Sabrımız var ama kimse sabrımızı denemeye kalkmasın. Futbolu kavga ortamına, söz düellosuna taşımak değil. Onun için bugüne kadar konuşmadık, sabrettik. Galatasaray’ın büyüklüğüne yakışır şekilde konulara bakıyoruz. Kimse sabrımızı sınamasın.”

“ALİ KOÇ’UN NE DEDİĞİ BELLİ DEĞİL”
“Ali Koç 5-6 senedir başkan. Mehmet Büyükekşi 5-6 senedir mi TFF’nin başkanı? Ali Koç’un ne demek istediği beli değil. Kim seni şampiyon yapmayacak? Federasyon mu, MHK mi? Başkaları mı? Ali Koç başkanken, 4-5 federasyon değişmiş. Hepsi mi böyle istiyordu? Sayın Ali Koç’un biraz daha net olması lazım. Bu ifadenin mağduriyet yaratmaktan başka anlamı yok. Bunu sık sık yapıyorlar. Avantaj sağlamak için yapılan bir açıklama.”

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.