Eurovision 2022’yi Ukrayna kazandı

İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen 66. Eurovision Şarkı Yarışması’nda kazanan, Kalush Orchestra grubunun, “Stefania” adlı şarkısı ile temsil ettiği Ukrayna oldu.

Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna, sembolik bir kamuoyu desteği ile jüri ve seyirci oylarında toplamda 631 puan alarak birinci geldi.

BBC News’in aktardığı habere göre; bir rap-folk grubu olan Kalush Orchestra’nın yarışmaya katılmak üzere ülkeden ayrılması için özel izin verildi.

Grup, performanslarını “Lütfen Ukrayna’ya yardım edin, Mariupol’a yardım edin, Azovstal’a hemen şimdi yardım edin” sözleriyle bitirdi.

Sam Ryder’ın temsil ettiği Birleşik Krallık 466 puanla ikinci oldu. Bu 1998’den beri Birleşik Krallık’ın yarışmada elde ettiği en iyi başarı. Ülke, 2019 ve 2021’de sonuncu olmuş, 2009 yılından beri de ilk 10’a girememişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.