Esra Hankulu’nun tırnaklarından Ümitcan Uygun’un DNA’sı çıktı

İkinci kez şüpheli kadın ölümü soruşturmasında gözaltına alınan ve geçtiğimiz gün tutuklanan Ümitcan Uygun’un kuvvetli suç şüphesiyle tutuklandığı ortaya çıktı. Kararda Esra Hankulu’nun tırnağında bulunan DNA profili ile Ümitcan Uygun’a ait DNA profilinde uyum olduğu vurgulandı. Hankulu’nun kesin ölüm nedeni ise İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesi sonucu belirlenecek.

Daha önce Aleyna Çakır’ın ölümüne ilişkin soruşturmada gözaltına alınan ve serbest bırakılan Ümitcan Uygun geçtiğimiz günlerde yine bir kadının şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

ÜMİTCAN UYGUN KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİYLE TUTUKLANMIŞ

Ankara’da 25 yaşındaki Esra Hankulu’nun evinde cansız bedeninin bulunmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ‘kasten öldürme’ suçundan gözaltına alınan Ümitcan Uygun, dün tutuklandı. Ümitcan Uygun’un kuvvetli suç şüphesi nedeniyle tutuklandığı ortaya çıktı. Tutuklama kararında Esra Hankulu’nun tırnaklarındaki DNA profillerinin, şüpheli Uygun’un DNA profilleri ile uyumlu olduğu da belirtildi.

‘SERBEST BIRAKILMASI HALİNDE TANIKLAR ÜZERİNDE BASKI KURMA İHTİMALİ’

Kararda, Ümitcan Uygun’un üzerine yüklenen ‘kasten öldürme’ suçunu işlediğine dair kuvvetli suç şüphesi olduğu, bu suçun Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 100/3-a-3 maddesinde düzenlenen ve tutuklama sebeplerinin var sayıldığı katalog suçlardan olduğu ve kanunda öngörülen yaptırımın müebbet hapis cezası olduğu belirtildi. Şüphelinin atılı suçu işlediğine dair soruşturma dosyasında mevcut delillerin kuvvetli suç şüphesi oluşturduğu, şüphelinin serbest bırakılması halinde tanıklar üzerinde baskı kurma ihtimalinin varlığına dair yine dosya kapsamında anlatımların yer aldığı vurgulandı.

‘İSMİNİN POLİSE BİLDİRİLMEMESİNİ İSTEDİ’

Ayrıca diğer şüpheliler Dilan C. ve Furkan G.’nin beyanlarına göre Esra Hankulu ile şüpheli Ümitcan Uygun’un ölümün gerçekleştiği gün aynı odada kaldıkları, ölenin odasında başka birinin bulunduğuna dair herhangi bir iddia veya delilin bulunmadığına işaret edildi. Esra Hankulu’nun hayatını kaybetmeden önce ağır bir rahatsızlık geçiriyor olmasına ve şüphelinin bunu biliyor olmasına rağmen saat 08.00 sıralarında kimseye haber vermeden evden çıktığı belirtildi. Ümitcan Uygun’un, Dilan C. ve Furkan G.’nin beyanlarına göre evde bulunduğunun gizli tutulmasını ve isminin kolluk görevlilerine bildirilmemesini istediğine de dikkat çekildi.

ESRA HANKULU’NUN TIRNAĞINDA DNA TESPİT EDİLDİ

Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan Biyoloji İhtisas Dairesi Başkanlığı raporunda ölen Esra Hankulu’nun sağ el tırnak parçasından ve sol el tırnak parçasından düşük yoğunlukta değerlendirmeye müsait olmayan Y -STR DNA profillerinin tespit edildiği, bu DNA profilleri ile şüpheli Ümitcan Uygun’a ait Y -STR DNA profilleri arasında uyumun olduğunun bilimsel olarak ispat edildiği kaydedildi. Kararda, fiilin kanunda karşılığı olan cezanın miktarı dikkate alınarak adli kontrol uygulanmasının yetersiz kalacağının anlaşıldığı belirtilerek tutuklanmasına karar verildiği belirtildi.

ADLİ TIP RAPORU BEKLENECEK

Ölümü şüpheli bulunan Esra Hankulu’nun ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ve akciğerlerde iltihaplanma tespit edildi. Vücudunda herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izi ve ateşli silah yarasına rastlanılmadı. Alınan bulgular, zehirlenme durumuna yönelik toksikolojik inceleme amacıyla Kimya İhtisas Laboratuvarı’na gönderildi. Hankulu’nun kesin ölüm nedeni İstanbul Adli Tıp Kurumu incelemesi sonucu belirlenecek.

Sedat Peker’den dikkat çeken yeni iddialar!

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.