Erdoğan: Kahramanmaraş’ın 3’te 1’i oturulmaz halde

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli depremin Merkez üssü Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü’ndeki Konteyner Kenti ziyareti etti. “Kahramanmaraş’taki binaların neredeyse 3’te 1’i oturulamaz hale gelmiştir.” diyen Erdoğan, “11 ilimizde 200 bin konutun inşası için ilk adımı atıyoruz.” diye konuştu. Bahçeli, “Bu büyük felaketi aşacağız. Hepimiz tekrar normal hayatımıza döneceğiz. Tüm ihtiyaçlar karşılanacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam Üniversitesi Karacasu Kampüsü’ndeki Konteyner Kenti ziyaret etti. Mart ayında 200 bin konutun inşaası için temellerin atılacağını söyleyen Erdoğan, yeni konutların 3-4 katı geçmeyecek şekilde güvenli yerlerde inşa edileceğini belirtti. Erdoğan, “Kahramanmaraş’taki binaların neredeyse 3’te 1’i oturulamaz hale gelmiştir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şu şekilde:

Felaketin büyüklüğünü bizzat yerinde gördüm. Arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği bir dönemde tekrar Kahramanmaraş’tayız. Her iki depremin de merkez üssü olan Kahramanmaraş hala yaralarını sarmaya devam ediyor. Barınma için kurulan çadırların sayısı 40 bini konteynerlerin sayısı 3 bini buldu. Kahramanmaraş’taki binaların neredeyse 3’te 1’i oturulamaz hale gelmiştir. Kahramanmaraş’ı Kahramanmaraş olarak depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz. Altyapısı kontrol edilecek güvenliği temin edilen yerlere elektrik, su ve doğalgaz verilmeye başlandı. Deprem bölgesinin tamamında 10 bin konteyner kuruldu 65 bini kurulumu tamamlanacak.

Kalıcı konutlarla ilgili somut adımları atma aşamasına geldik. Mart ayı için 45 bin 67 konutun adımını atarak inşasına başlıyoruz. 11 ilimizde 200 bin konutun inşası için ilk adımı atıyoruz. Takip eden aylarda bu adımı ne kadar olması gerekiyorsa o seviyeye kadar çıkaracağız. Bundan önceki deprem afetlerinde nasıl hayata geçirdiysek burada da gerçekleştireceğiz. Yeni konutlarımız 3-4 katı geçmeyecek şekilde güvenli yerlerde inşa edilecek. Ülkemizde TOKİ ve kentsel dönüşüme karşı çıkan zihniyetin bu inadından vazgeçeceğine inanıyorum.

Depremzedelerimiz için yaptığımız her yardım sizlerin hakkıdır, mutlaka istifade etmelisiniz. Devletimizin gücü, milletimizin gönül zenginliği bunları karşılayacak güçtedir. Kahramanmaraşlı kardeşlerime sesleniyorum ‘Kahramanmaraş için hemen şimdi’ diyerek bu şehre sahip çıkalım. Geçici barınma için nereye giderse gitsin önümüzdeki yılın ilk baharında kendi memleketindeki hayatına başlamış olsun. Bu affet birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi asla parçalayamaz. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.

MHP LİDERİ BAHÇELİ: HEPİMİZ TEKRAR NORMAL HAYATIMIZA DÖNECEĞİZ
MHP Lideri Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

6 Şubat gecesinde baş gösteren büyük felaketin sonrasında Türkiye Cumhuriyeti hükümeti en kısa yoldan sizlere ulaşmak suretiyle bu büyük felaketi ortadan kaldırma çabasını göstermiştir. Çok sayıda vatandaşımız hakkın rahmetine kavuşmuştur. Rahmete kavuşanlara Allah’tan rahmet diliyorum başımız sağolsun diyorum. Yaralı kardeşlerime de hayırlı şifalar niyaz ediyorum.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.