Hatay depremi yedi ülkeyi salladı!

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremlerde en büyük yıkımı yaşayan illerden biri olan Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Çevre illerden hissedilen deprem yedi ülkeyi de salladı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.4’lük iki depremde en ağır yıkımı yaşayan illerden biri olan Hatay’ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde, Samandağ ilçesinde ise 5,8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

AFAD’dan yapılan açıklamada ilk depremin, yerin 16,74 kilometre derinliğinde meydana geldiği, ikinci depremin ise 7 kilometre derinlikte meydana geldiği bildirildi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi de Defne ilçesindeki depremin büyüklüğünü 6,4 olarak kayıtlara geçti. AFAD, deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı vatandaşları uyardı.

ÇEVRE İLLERDEN HİSSEDİLDİ
6,4 büyüklüğündeki deprem başta Adana, Mersin ve Osmaniye olmak üzere, Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman, Kilis ve Antalya’dan da hissedildi.

ORTA DOĞU’DA BİRÇOK ÜLKEYİ SALLADI
Deprem Lübnan’da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi.
Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti.

Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır’da da hissedildi.

SURİYE’DE HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
Sahadaki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, Suriye’de, Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü.

Depremler, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi. Bazı binaların yıkıldığı ifade edildi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.