Elizabeth Truss, Ukrayna tahıl koridoru için Türkiye’ye geliyor

Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Bakanı Elizabeth Truss bugün Türkiye’ye geliyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Truss’ın 22-23 Haziran’da Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştireceği belirtilerek “Ziyaret vesilesiyle yapılacak görüşmelerde ikili ilişkilerimizin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası konuların ele alınması öngörülmektedir” denildi.

Reuters haberine göre Truss, Ukrayna’nın Odesa limanında bekleyen tahılların çıkarılmasına yardımcı olma konusunda seçenekleri konuşmak üzere Türkiye’ye seyahat edeceğini ve çözüm bulmak için sadece birkaç hafta olduğunu söyledi.

Rusya’nın ablukası altında olan Odesa limanında bekleyen tahılların taşınması için oluşturulması planlanan güvenli koridor için Türkiye’nin de adı geçiyor.

Hatırlanacağı gibi, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace de yarın Türkiye’ye geleceği ve ziyaretinde İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği, IŞİD ve Suriye, Ukrayna’dan tahıl ihracatı gibi meselelerin ele alınacağı açıklanmıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.