Dumlupınar konulu “Ah Bir Ataş Ver” filmi dünyada bir ilke imza attı!

1953 yılında bir kaza sonucu batan Dumlupınar Denizaltısı faciasını konu edinen “Ah Bir Ataş Ver” filmi dünyada bir ilke imza attı!

Film 27 Temmuz tarihinde dijital mecralarda sinemaseverlerin karşısına çıktı ve yönetmenliğini Gökhan Kaya’nın üstlendiği film, internet prömiyerini yaptığı iTunes ve Apple TV isimli platformlarda dünya çapında yayınlanan ilk kısa film olma özelliği taşıyor. Filme ayrıca Google Play, Amazon Prime Video ve Pantaflix gibi platformlardan da ulaşabileceksiniz.

Uluslararası 8 Ödül!

“Ah Bir Ataş Ver” bu zamana kadar yurt içi ve yurt dışında birçok festivalde boy gösterdi ve 8 uluslararası ödüle layık görüldü. Filmin festival macerası ise henüz bitmiş değil. Film, yeni ödüllerin de iddialı adayları arasında yer alıyor.

Yaşanmış Bir Hikaye!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından desteklenen filmin oyuncu kadrosunda ise Barış Akın, Eray Ertüren, Gökmen Göçbeyli, Metehan Kaya, Özgür Molla, Tamer Yılmaz ve Ulvi Kahyaoğlu gibi genç ve başarılı isimler yer almakta.

Yaşanmış bir olaydan serbest uyarlama olarak çekilen film, 1953 yılında Nara Burnu açıklarında seyreden Dumlupınar denizaltısının bir İsveç gemisi ile çarpışıp saniyeler içerisinde boğazın derinliklerine gömülmesini konu ediniyor. Filmin devamında ise, denizaltının içerisinde mahsur kalan askerlerin kurtarılma umudu ve günler sürecek bir bekleyiş çarpıcı bir şekilde ele alınmış.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.