Dövme sanatçısı Apo Whang-Od, 106 yaşında ünlü moda dergisinin kapağında yer aldı

Filipinli dövme sanatçısı Apo Whang-Od, 106 yaşında dünyanın en ünlü moda dergisi Vogue’un kapağında yer alarak, derginin şimdiye kadarki en yaşlı modeli oldu.

Dünyaca ünlü Filipinli dövme sanatçısı Apo Whang-Od, prestijli moda dergisi Vogue’un Nisan 2023 Filipinler sayısına kapak olması için, derginin yazı işleri ekibi tarafından oybirliğiyle seçildi. Döneminin ilk ve tek kadın dövme sanatçısı olan 106 yaşındaki Whang-Od, dergiye kapak olan en yaşlı insan olarak da tarihe geçti.

blank

Whang-Od, gençlik yıllarında elle dövme yapmaya başlarken, yıllarca farklı farklı bölgeleri dolaşarak, yoksul halk başta olmak üzere birçok insanın bedenine çeşitli desenler çizerek sanatını icra etti.

Vogue dergisi, Whang-Od’u kapaklarına taşıyarak, hayatı boyunca sanatının peşinden giden bir kadını onurlandırmak istediklerini açıkladı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.