Donald Trump dediğini yaptı! ABD, DSÖ’den resmi olarak çekildi

ABD’li Demokrat Senatör Bob Menendez, Başkan Donald Trump’ın ülkenin DSÖ’den çekildiğiyle ilgili Kongre’yi resmi olarak bilgilendirdiğini belirtti.

Menendez, Twitter’dan yaptığı açıklamada Trump’ın eylemlerini ‘kaotik ve tutarsız’ olarak nitelendirerek, “Bu, Amerikalıların hayatını ve (onların) çıkarlarını korumaz, Amerika’yı hasta ve yalnız bırakır” diye yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce DSÖ’nün ABD’nin ‘esaslı reform’ taleplerini yerine getirmediğini belirterek, “Bugün Dünya Sağlık Örgütü ile ilişkimizi sonlandırıyoruz” açıklamasında bulunmuştu. Trump, ABD’nin bu ödeneği tüm dünyaya acil sağlık ihtiyaçları için yönlendireceğini belirterek, DSÖ’yü Kovid-19 pandemisinin ölçeğini Çin lehine gizlemekle suçlamıştı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.