DİKKAT! Bacak bacak üzerine atmayın

Yapılan araştırmalara göre kadınların sıklıkla tercih ettiği oturma şekli olan bacak bacak üzerine atma, aslında sağlığa zarar veriyor.

Uzmanların açıklamalarına göre kadılnarın sıklıkla tercih ettiği bacak bacak üzerine atarak oturma içimi aslında sağlık için zararlı.

NEDEN SAKINCALI?

– Kan dolaşımı zorlaşıyor.
– Sırt olumsuz bir şekilde etkileniyor.
– Uzun süre bu şekidle sabit durmak peroneal sinir paralizine yol açabiliyor.
– Peroneal sinir paralizine durumunda ayağın ön kısmı ile ayak parmakları hareket ettirilemiyor. Yapılan araştırmalar bu hastalığın temel sorununun bacak bacak üzerine atmak olduğunu gösteriyor.
– Sağlık görevlileri tansiyonunuzu ölçerken kolunuzu masa üzerine koyarak serbest bırakmanızı, bacak bacak üstüne atmadan tabanlarınızı yere koymanızı ister. Çünkü bir dizi diğerinin üzerine atma sonucu bacaklardaki kan göğse yönelerek kalpten daha fazla kan pompalanmasına, bu ise tansiyonun yükselmesine neden olur.
– Kan pıhtılaşması riski olanlara bacak bacak üstüne atılı halde uzun süre oturmamaları, aksi halde pıhtılaşma riskinin artacağı uyarısı yapılıyor.
– Kan damarlarındaki minik kapakçıklar kanın yanlış yönde geri akmasını önler. Fakat bunlar zayıflayıp gerildiğinde kan birikmesi ve damar genişlemesi sonucu oluşan varisler ortaya çıkabilir.

FAYDASI VAR MI?

Rotterdam’da yapılan bir araştırma sonucunda ise konu ile ilgili yararlı bir bilgi paylaşıldı. Buna böge bacak bacak üstüne atılıyken pelvisin aldığı pozisyona göre, kalça ekleminin arkasındaki piriformis kası uzuyor ve bu karın kaslarının sıkılmasıyla aynı etkiyi yaratarak pelvik eklemlerin istikrarını artırıyor.

NASIL OTURULMALI?

Vücudunuzun ağırlığını eşit olarak çeşitli bölgelere dağıtak için şunlara dikkat edin:

– Otururken öne doğru eğilmeyin.
– Omuzlarınız öne doğru gelmesin.
– Sürekli olarak omuzlarınızı geri itin ve midenizi içinize çekin.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.