Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikastın kod adı ‘paket’

Cumhurbaşkanı’nın Marmaris’te kaldığı oteli basan hainlerin, Erdoğan’ı Akıncılar Üssü’ne götürmek istedikleri, direnirse başından vurulması talimatının verildiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele baskın yapan ve iki polisin şehit edilmesi ile ilgili aralarında Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Namık Alper, Yarbay Yücel Ekizoğlu, Pilot Üsteğmen Özden Haydar Murat, Albay Cenk Bahadır’ın da bulunduğu şüphelilerin ifade işlemleri Muğla’da sürüyor. Soruşturma kapsamında çok önemli detaylara ulaşıldı. İddiaya göre; Tuğamiral Alper, Aksaz Üs Komutanlığı’nda görevli SAT komandolarını darbeci askerlere destek amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otele sevk etti.

ŞÜPHELİ ASTSUBAYA ‘VUR’ EMRİ!

Kalleşlerin Erdoğan’ı Marmaris’ten alarak Ankara’daki Akıncı Üssü’ne götürmek için geldikleri, darbeyi gece saat 02.00’da yapmayı planladıkları ancak deşifre olunca hain planın bozulduğu belirtildi. İhanetin adını ‘paket’ koyan darbeci askerler, BBP’nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu suikastında düşen helikopterin parçalarını sökerken yakalanan ve serbest bırakılan Havacı Astsubay Üstçavuş Aydın Özsıcak’ı ise, Erdoğan’ı vurmakla görevlendirmiş.

KOD ADI ‘PAKET’

Mühimmatı bırakıp kaçtılar

Operasyonlar sırasında ‘suikast timi’nin, sırtlarında taşıdıkları cephaneyle otele geldikleri ortaya çıktı. Jandarma komando birlikleri, Marmaris Sakızlı Tepe mevki yakınlarındaki aramalar sırasında Bordo bereli, SAT komandosu ve hava indirme gücü ekiplerinden oluşan 21 kişilik kaçak timine ait çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Ele geçirilen malzemeler şöyle: 1 HK 416 piyade tüfeği, 1 Adet Glock tabanca, 1 bomba atar, 44 bomba atar mühimmatı, 8 el bombası, 23 kompozit başlık, 5 silah üstü gece görüş dürbünü, 34 M16 şarjörü, 14 tabanca şarjörü, 12 el telsizi, 736 adet M16 fişeğinin yanısıra muhtelif askeri ve sıhhıye malzemesi. Kaçakların, ağırlık olmasın diye sırtlarındaki bir kısım malzeme ve mühimmatlarını gerilerinde bıraktığı buna rağmen hala silahlı olabilecekleri tahmin ediliyor. Akşam

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.