Cindy Crawford kızı Kaia’ya ve sıfır bedene savaş açtı

ABD’li efsane manken, sinema ve reklam yıldızı Cindy Crawford kızı Kaia Gerber’ın yemek yemeyi reddetmesini örnek göstererek ‘0 bedene’ savaş açtı.

16 yaşında fotomodelliğe başlayan, 1980’li yıllarda ise dünya çapında tanınan Cindy Crawford, “0 beden model” tartışmalarına dahil oldu.

En güzel 50 insan listesine giren 50 yaşındaki ABD’li süpermodel, moda endüstrisinin modelleri “aşırı zayıflığa” sürüklediğini vurguladı.

Cindy Crawford, kendi gibi genç yaşta sektörü giren 15 yaşındaki kızı Kaia’dan da örnekler verdi.

Kızının sektöre yeni yeni giriş yaptığını anlatan Crawford, ortaya çıkan bu algıdan Kaia’nın da etkilendiğini ve zayıf kalmak için kendisinin yaptığı yemekleri reddettiğini açıkladı.

Geber, 10 yaşından beri kameraların önünde olan Gerber şimdiden bazı markaların reklam yüzü olmuş durumda.

Daha önce “İnsanlar bana kızımı sorduklarında onlara, kızım için doğru yönde bir rehber olduğumu hissettiğimi söylüyorum” diyen Crawfor ise bugünler de de kızı için moda sektörünü karşısına almaya kararlı.

Crawford’ın çıkışı bir yana, sıfır beden tartışmaları uzun süredir devam ediyor. Son ses getiren tartışma ise Victoria Beckham yüzünden yaşanmıştı. New York Moda Haftası’nda 2017 ilkbahar/yaz koleksiyonunu tanıtan Beckham, çok zayıf modeller kullanınca eleştiri oklarını üstüne çekmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.