Burcu Karadağ’ın yeni albümü ‘NEY IN ETHNO JAZZ’ müzik marketlerdeki yerini aldı

Ulusal ve uluslararası müzik arenasında profesyonel anlamda ney icra eden tek kadın sanatçı Burcu Karadağ’ın ikinci albümü ‘NEY IN ETHNO JAZZ’ müzik marketlerdeki yerini aldı.

Burcu Karadağ, 2 Mayıs Cuma günü Babylon’da vereceği albüm lansman konseri ile albümde yer alan parçaları ilk kez sahnede müzikseverlerle paylaşacak…

TÜRKÜLERİMİZ NEY’İN BÜYÜLÜ SESİYLE YENİDEN YORUMLANDI

‘Kara Üzüm Habbesi’, ‘Alma Attım Nar Geldi’ gibi aşina olduğumuz türkülerimiz ile Azeri türkülerinin dünyada ilk kez jazz yaklaşımıyla enstrümantal olarak çalındığı albümde büyük usta Neşet Ertaş’ın ‘Kendim Ettim Kendim Buldum’ adlı eserini de Burcu Karadağ kendi sesiyle yorumladı. Albümden ‘Kara Üzüm Habbesi’ ne çekilen klip ise tüm platformlarda yayınlandı.

Ney’in büyülü sesinin piyano, perküsyon, balaban ve kontrbas ile harmanlanmasıyla yorumlanarak dinleyiciyi farklı bir müzik deneyimine davet ediyor.

Fazıl Say, Tuluğ Tırpan, Sertab Erener, Trilok Gurtu, Martin Grubinger, Rudiger Oppermann, Angelika Akbar, İhsan Özgen, Önder Focan ve Okay Temiz gibi birçok önemli müzisyen ile çalışmalarını sürdüren Burcu Karadağ’ın yeni albümü ‘Ney In Ethno Jazz’ın lansman konseri 2 Mayıs Perşembe günü Babylon’da…

Burcu Karadağ bu albüm için Paris’te müzik hayatına devam eden Azerbaycanl’ı genç piyanist Etibar Asadli, perküsyonun önemli isimlerinden Mehmet Akatay, Kafkasların nefesi balaban ve tütek üstadı Alafsar Rahimov ve Balkan topraklarının parlayan yıldızı kontrbas Enver Muhammedi ile bir araya geldi. Anadolu ezgilerini batının jazz armonileriyle buluşturduğu enstrümantal albüm hem cd, hem plak olarak raflardaki yerini alırken digital platformlarda da dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

Sanatçı 3 Mayıs Cuma günü de Ankara CerModern’de vereceği konserle başkentli müzikseverlerle buluşacak…

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.