BluTV ‘Burning’i, sinemalardan sonra ilk kez ekranlara getiriyor

Zengin film içeriğiyle sinema keyfini seyircilerin bulunduğu her yere taşıyan BluTV, 2018 yılının en çok konuşulan ve Cannes Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü’yle dönen ‘Burning’i, sinemalardan sonra ilk kez ekranlara getiriyor.

Türkiye’nin sevilen dijital platformu BluTV, yakın dönemin en merak uyandıran filmlerini sinema gösterimlerinden sonra seyircilerle buluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Gaspar Noe imzalı ‘Climax’i ekranlara getiren platform, Haziran ayında ise Güney Kore yapımı ‘Burning’i film seçkisine ekliyor.

Dünya edebiyatının en ünlü yazarlarından Haruki Murakami’nin ‘Barn Burning’ adlı kısa öyküsünden beyazperdeye uyarlanan film, 2018 yılında Cannes Film Festivali’nden FIPRESCI Ödülü dahil olmak üzere gezdiği festivallerden toplamda 35 ödülle ayrıldı. Adana Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma’da da ‘En İyi Film’ ödülüne layık görülen ‘Burning’de ara sıra yazarlıkla uğraşan ve aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapan Jong-su’nun eski komşusu Hae-mi’yle karşılaşması sonucu yaşananlar anlatılıyor. Afrika seyahati sırasında Hae-mi’nin kedisine bakan Jongsu’nun hayatı, genç kadının bu geziden Ben adlı gizemli bir adamla dönmesiyle birlikte kökünden değişecek.

blank

Lee Chang-Dong’un son filminden 8 yıl sonra yeniden yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Burning’, dikkat çekici atmosferi, etkileyici oyunculukları ve seyirciyi kurduğu oyunun içine davet eden kurgusuyla 2018’in en beğenilen filmleri arasına adını yazdırdı.

Yoo Ah-in, Jeon Jong-seo ve Steven Yeu’nun başrollerini paylaştığı film, sadece BluTV’de sinemaseverlerle buluşuyor.

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.