Blanc&Noir ikilisi yeni albümü Hands ile Cemal Rey Konser Salonu’nda

Blanc et Noir adıyla uluslararası birçok müzik festivalinde yer alan ve dünya sahnelerinde Türk ve yabancı bestecilerin eserlerini farklı yorumlarıyla renklendiren piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner; yeni çıkan albümleri “Hands” ile 22 Ocak Salı günü CRR sahnesinde müzikseverlerle buluşacak.

Türkiye’de iki piyano yüksek lisans çalışmasını yapan tek ikili olma özelliğini taşıyan Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner; Duo Blanc & Noir olarak hazırladıkları bu ikinci albümde bir kez daha geleneksel Türk müziğini ve Klasik Batı müziğini orijinal bir müzikal anlayışla harmanlayarak iki piyano repertuvarına yeni bir soluk getiriyorlar.

“Hands”de Mozart, Moszkowski, Rachmaninoff, Shostakovich ve Fazıl Say gibi bestecilerin yapıtlarını iki piyano için aranje eden ikili “İki enstrümanda, iki kişilikte, çoklu kültürlerde; BİR olmak…” mottosuyla üretiyor. Duo Blanc & Noir; ilk albümü “The Essence of Piano Duo” gibi “Hands” albümünü de A.K. Müzik etiketiyle yayımladı.

İtalya’da düzenlenen “Ibla Grand Prize World Music” yarışmasına Türkiye’den katılan yegane piyano ikilisi olarak 200 yarışmacının arasından sıyrılıp “Jüri Özel Ödülü” almaya hak kazanan Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner; “Hands” albümündeki düzenleme ve yorumlarıyla bir kez daha büyük yankı uyandırmaya hazırlanırken konserlerini ve akademik kariyerlerini de hız kesmeden sürdürüyorlar.

YouTube video

YouTube video

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.