Birce Akalay “Bir Derdim Var” da yeni karakteri Nilüfer Toska’yı anlattı

Kanal D’nin, yapımını AyNA Yapım’ın üstlendiği yeni dizisi Bir Derdim Var 9 Kasım Perşembe akşamı izleyici ile buluştu. Birce Akalay ve Mert Fırat’ı başrollerinde buluşturan dizi büyük beğeni toplarken; sosyal medyanın gündeminden de düşmedi.

Dört yıl sonra ekrana dönen Birce Akalay heyecanını ve duygularını Hürriyet pazar ekinden Hakan Gence’ye anlattı. Güzel oyuncu Bir Derdim Var dizisinde hayat verdiği Doktor Nilüfer karakterini şu sözlerle ifade etti:

blank

“Nilüfer, yaşadığı travmalara rağmen çözüm üretmeyi öğrenmiş.”

“Nilüfer’in yolculuğu da tıpkı o çocuklar ve gençler gibi aynı duraklardan geçmiş aynı yolları denemiş, yanılmış, bazen çıkmaz sokaklarda tıkanmış ancak her şeye rağmen çözüm üretmeyi öğrenmiş, iyileşmiş ve çoğu insan tarafından kusur olarak görülebilecek bu özelliğini gençleri iyileştirmek için kullanmaya yöneltmiş. Nilüfer küçük yaşta yaşadığı travmalar sebebiyle delüzyonel bozukluğu olan bir kadın. Peki nedir bu delüzyonel bozukluk derseniz, aşırı stres ve baskı altındayken kendisinin 15 yaşındaki versiyonunu görüyor ve onunla konuşuyor. Bu nevrotik durumunu sadece en yakın arkadaşı ve aynı zamanda danışmanı Yusuf biliyor. Vaktiyle onu tedavi etmiş ve ona bununla yaşamayı öğretmiş. Nilüfer’i bu mesleğe yönlendirmiş olan kişi ise doktoru, aynı zamanda mentoru Sami. Ama Sami yaşamını yitirmiş. Nilüfer, Dr. Sami sayesinde bu karanlık dipsiz kuyudan çıkabildiyse ve bu mesleği yapabiliyorsa bugün, dünyanın tüm çocukları da yapabilir diye düşünüyor ve neden bunu başarmasın? Bu ütopik düşünce onu yaşama sımsıkı bağlıyor işte.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.