Bill Gates kendi akıllı şehrini kuracak

Bill Gates’in en büyük yatırım şirketlerinden birinin, Arizona’nın Phoenix Metropolit Bölgesi’ndeki West Valley’de yeni bir girişim için 80 milyon Dolar yatırım yaptığı öğrenildi.

Yaklaşık 100 bin kilometrekare’lik bir alana inşa edilmesi planlanan şehrin adı ‘Belmont’ olacak. Belmont Partners adlı bir gayrimenkul yatırım grubunun açıklamasına göre, Gates’in amacı bölgede bir ‘akıllı şehir’ kurmak. Belmont Partners, “Belmont, yüksek hızlı dijital ağlarla örülmüş, yeni üretim teknolojileri, dağıtım modelleri ve otonom araçlar kullanılan, ileri teknolojiyi destekleyen iletişim ve altyapı ile geleceğe dönük bir toplum yaratacak.” diyor.

Arizona Teknoloji Konseyi Onursal Başkanı Ronald Schott, “Gates’in satın aldığı bölge, Belmont ile Las Vegas’ı bağlayacak I-11 çevre yolunun yakınında olduğundan son derece iyi bir noktada yer alıyor. Bill Gates yenilik ve girişimcilikle anılan biri. Bunun için doğru yere, Arizona’ya geldiğini düşünüyorum.” diyor. Belmont Partners’ın verdiği bilgilere göre, şehrin yaklaşık 15 bin kilometrekare’lik kısmı ofislere ve bin kilometre’lik kısmı da devlet okullarına ayrılacak. Ayrıca bölgede yaklaşık 80 bin adet konut için yer var. Şehrin inşasına ne zaman başlanacağına dair henüz açıklama yapılmadı.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.