Bilim insanları deney için maymunların kafatasına beton döktü

Belçika’da bilim insanlarının bir deneyde maymunların kafatasını matkap ile delip beton ile kapatması hayvanseverlerin tepkisini çekti.

Belçika’da bir üniversite laboratuvarında bilim insanlarının denek olarak kullandığı maymunların kafasını matkap ile delip cihaz yerleştirdikten sonra betonla kapattıkları fotoğraflar ortaya çıkınca hayvanseverler büyük tepki gösterdi.

Hayvan Hakları Koordinatörü Jen Hochmuth, insanlar üzerinde kullanılacak olan ilaçların denemesi için hayvanların bu şekilde kullanılmasının faydalı bir yol olmadığını aksine hayvanlar için zulüm olduğunu ve gereksiz olduğunu söyledi.

Bilim insanları, kafatasına yerleştirdikleri cihazları beton ile sabitleyip ilaç verilen maymunların beyin hareketlerini takip ediyor. İnsan hakları örgütleri, yapılan deneylerin %79’unda hayvanların kullanıldığını söyledi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.