Başkan Batur’dan Gültepe müjdesi

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gültepe planlarıyla ilgili olarak alınan yürütmenin durdurulması yönündeki kararın Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını açıkladı. Batur, mahkemenin davanın reddine karar verdiğini de müjdeledi. Kararın haklılıklarını ortaya koyduğunu vurgulayan Batur, “Bu müjdeyi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bayram öncesi çok güzel bir haber oldu. Konak’taartık çifte bayram kutluyoruz. Güzel ilçemize hayırlısı olsun” dedi. Batur, Gültepe planlarının uygulamada devam edeceğini belirtti.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda yapılan bayramlaşma etkinliğinde Gültepe müjdesi verdi. Konak Belediyesi’nin karara itiraz başvurusunun kabul edildiğini kaydeden Batur planlarla ilgili olarak yürütmenin durdurulması kararının Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırıldığını, davanın reddine karar verildiğini açıklayarak, Gültepe planlarının uygulamada devam edeceğini müjdeledi. Alınan kararın haklılıklarını ortaya koyduğunu vurgulayan Batur, “Konak’ta artık çifte bayram kutluyoruz” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucunda yürütmesi durdurulan Gültepe planlarıyla ilgili Konak Belediyesi’nin itiraz başvurusunun kabul edildiğini söyledi. Batur, İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmenin durdurulması yönündeki kararı,Bölge İdare Mahkemesi’nin kaldırdığını açıkladı. CHP Konak İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen bayramlaşma programına katılan Başkan Batur,“Buraya gelmeden önce çok güzel bir haber aldım, ilk defa burada açıklıyorum” diyerek, İzmir 4. İdare Mahkemesi’nin kararını kaldıran Bölge İdare Mahkemesi’nin davanın reddine karar verdiğini müjdeledi.

“Doğru kararlar verdiğimizi gösteriyor”

Bilirkişi raporlarını da değerlendiren Bölge İdare Mahkemesi’nin planla ilgili iddiaları incelediğine dikkat çeken Batur, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin başvurularını inceleyen Bölge İdare Mahkemesi, Gültepe Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği’nin bütünün iptali yönünde karar verilemeyeceğini belirtiyor. Alt mahkemenin aldığı kararı kaldıran Bölge İdare, davayı da reddetti.Gültepe Planları artık uygulamada devam edecek. Bu bizim haklılığımızı, Belediye Meclisi’mizin doğru kararlar verdiğini gösteriyor. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nin de en güzel, somut yanıtıdır. Bu konuda engellemeler olacaktır, oluyor. Biz bu işin üstüne kararlılıkla gitmeye devam ettik, yedek planları bile hazırladık. Ama verilen bu kararla ince bir revizyon yaparak ağustosta Gültepe planlarının hayata geçmesini sağlamış olacağız. Bu bayram müjdesi oldu bize. Bu müjdeyi paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bayram öncesi çok güzel bir haber oldu. Konak’ta artık çifte bayram kutluyoruz. Güzel ilçemize hayırlısı olsun” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.