Başakşehir ‘ırkçı söylem’ nedeniyle sahadan çekildi

Şampiyonlar Ligi H Grubu’nun altıncı haftasındaki PSG-Medipol Başakşehir maçının 14. dakikasında temsilcimizin yardımcı antrenörü Pierre Webo kırmızı kart gördü. 4. hakemin ırkçı söylemleri nedeniyle M.Başakşehir sahadan çekildi.

Karşılaşmanın 14’üncü dakikasında maçın hakemi Hategan’ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo’ya kırmızı kart çıktı.

Bu sırada İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldı.

Uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, iki takım da sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti.

“HAKEM MAÇA ÇIKARSA SAHADA OLMAYACAĞIZ”

Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, “4. hakem çekilirse maça devam etme kararımız var. Eğer 4. hakem maça çıkarsa biz sahada olmayacağız.” açıklamasında bulundu.

BAŞAKŞEHİR’DEN PAYLAŞIM

Medipol Başakşehir sosyal medya hesabından “IRKÇILIĞA HAYIR, SAYGI” mesajı paylaşıldı.

blank

Göksel Gümüşdağ hakeme tepki gösterdi: ‘Sahaya çıkmayız’

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Şampiyonlar Ligi PSG maçında yaşanan ırkçı saldırı nedeniyle maça çıkmama kararı aldıklarını belirterek, 4. hakemin sahadan çıkarılması halinde sahaya döneceklerini açıkladı.

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ TRT Spor’a bağlanarak Şampiyonlar Ligi PSG maçında yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

“4. HAKEM SAHAYA ÇIKARSA BAŞAKŞEHİR SAHAYA ÇIKMAYACAK”

“Herkesin önünde 4. hakem “Negro” dedi! Eğer 4. hakem saha dışına atılırsa sahaya çıkacağız. 4. hakem sahaya çıkarsa Başakşehir sahaya çıkmayacak”

“Biz buna duyarsız kalamayız. 4. hakem maça devam ederse, maça çıkmayacağız. Biz Başakşehir olarak buna kayıtsız kalamayız. 4. hakem devam etmezse maça çıkacağız. Kararı bekliyoruz.”

4 BÜYÜKLERDEN BAŞAKŞEHİR’E DESTEK

Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, Paris Saint-Germain maçında ırkçılık yaşayan Medipol Başakşehir için destek paylaşımları bulundu.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu son maçında Medipol Başakşehir’in, deplasmanda Fransız ekibi Paris Saint Germain ile oynadığı maçta turuncu-lacivertlilerin yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya, 4. hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçılık yapıldı. Bu olayın yaşanmasının ardından Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, Başakşehir’in yanında olduklarıyla ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.