“Barış Çocukları Okul Öncesi Eğitim Yuvası” eğitim hayatına başlıyor

Lale Manço Ahıskalı ve Serdar Ahıskalı’nın kuruculuğunu yaptığı “Barış Çocukları Okul Öncesi Eğitim Yuvası” 6 Eylül’de Muğla Ula – Kızılkaya’da bölgenin ilk çocuk yuvası olarak eğitim hayatına başlıyor.

Uzun yıllardır yaşadıkları Akyaka’da çocukların eğitimi ile ilgili hayallerini hayata geçiren Lale Manço Ahıskalı ve Serdar Ahıskalı çifti, bu aile projesinin zamanla daha geniş kitlelere yayılacağına inanıyorlar.

Ekolojik yaşamın ön plana alındığı “Barış Çocukları”nda, 2,5 – 5,5 yaş aralığındaki miniklere Dünyaca tanınmış çocuk eğitim metodlarının bir zamanlar Köy Enstitüleri’nde temsil edilen değerler ve Barış Manço öğretileri ile harmanlanarak aktarılması öngörülüyor.

blank

Miniklerin her gün ekolojik tarımın inceliklerini öğrenirken, aynı şekilde beslenecek olmaları da yuvanın göze çarpan özelliklerinden.

Soğuk sıkma zeytin yağı yuvanın kurucuların bağından, bal ise öğretmenlerimizin aile arıcılığından geliyor. Hem öğrenip hem de bunları uygulamak için çeşitli oyunlar-aktiviteler ve zengin bir ders programıyla eğitim hayatına hazırlanacak çocuklar “Barış Çocukları”nda aileleri ile de domates, biber, patlıcan toplayıp, şarkılarını söyleyecekler.

“Barış Çocukları”, 6 Eylül 2019 cuma günü saat 16.00’da Lale Manço Ahıskalı ve Serdar Ahıskalı, Doğukan ve Batıkan Manço, Levent ve Deniz Ahıskalı’nın ev sahipliğinde, Kızılyaka’da ilk çocuklarını karşılayacak.

Yer: Barış Çocukları Okul Öncesi Eğitim Yuvası,
Köyiçi Sok. No: 166 Kızılyaka-Ula-Muğla
Tarih: 06 Eylül 2019 cuma
Saat: 16:00

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.