Avrupa’da koronavirüs alarmı! OHAL ilan edildi!

Avrupa ülkelerinde koronavirüs önlemleri hıs kesmeden devam ediyor. İtalya’da koronavirüsten ölenlerin sayısı 827’ye yükselmesinden sonra Başbakan Giuseppe Conte, ülke genelindeki eczaneler ve gıda tedarikçileri hariç tüm mağazaların kapatılması yönünde talimat verdi. Öte yandan Macaristan ve Slovakya koronavirüsün daha fazla yayılmaması için OHAL ilan etti. Ukrayna ve Danimarka’da ise koronavirüs nedeniyle okullar tatil edildi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Covid-19 adı verilen hastalığa yol açan koronavirüs, Antarktika hariç tüm kıtalara ve 118 ülkeye yayıldı. Avrupa ülkeleride koronavirüs nedeniyle bir dizi önlem aldı.

SLOVAKYA OHAL İLAN ETTİ

Başbakan Peter Pellegrini, yaptığı açıklamada, virüsün yayılmasını engellemek için OHAL ilan ettiklerini ve yarından itibaren geçerli olacağını söyledi.

OHAL’in hükümete, çeşitli ürünlerin tedarik edilmesinde belirli firmalara yaptırım uygulayabilme imkanı verdiğini belirten Pellegrini, “Olağanüstü hal ilan edilmesinin amacı, Slovakya’da (Kovid-19’un yol açabileceği) olağanüstü durumun sonuçlarını önlemek ve hafifletmek için gerekli önlemleri alma hususunda koşulların oluşturulmasıdır.” ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Denisa Sakova ve Savunma Bakanı Peter Gajdos’un talebi üzerine hükümet, ülkede koronavirüs ile mücadele kapsamında ordunun 500 asker ile polise yardımcı olması konusunda karar aldı. Sınırda görev alacak askerler, ihtiyaç durumunda ülke genelinde görev yapabilecek.

MACARİSTAN OHAL İLAN ETTİ

Macaristan hükümeti, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı tedbir amacıyla ülke genelinde ”acil durum” ilan etti. Macaristan Devlet Bakanı Gergely Gulyas, düzenlediği basın toplantısında, virüse karşı ilan edilen ”acil durum” kapsamında İtalya, Çin, Güney Kore ve İran’dan ülkeye girişlerin yasaklandığını bildirdi. Perşembe gününden itibaren ülke genelinde üniversitelerde eğitimin askıya alındığını aktaran Gulyas, Slovenya ve Avusturya sınırında kontrollerin arttırılacağını vurguladı.

Gulyas, 100’den ve 500’den fazla kişinin bir araya geldiği açık hava etkinliklerinin yasaklandığını ifade ederek bakanların da sadece izinle yurt dışına çıkabileceğini kaydetti.

Macaristan’da bugüne kadar 13 yeni tip koronavirüs vakası görüldü.

İTALYA’DA TÜM MAĞAZALARA KAPATILMA TALİMATI

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülke genelindeki eczaneler ve gıda tedarikçileri hariç tüm mağazaların kapatılması yönünde talimat verdi.

DANİMARKA’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Danimarka’da koronavirüs nedeniyle tüm okullar tatil edildi. Özel sektör ve kamuda çalışanların izinli sayılacağı açıklandı.

UKRAYNA’DA DA ÖNLEMLER ALINDI

Ukrayna Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kovid-19 nedeniyle Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda, virüse karşı bir dizi önlem alındığı, bu kapsamda okulların 3 hafta süreliğine karantinaya alınmasının planlandığı belirtildi.

200’den fazla kişinin katıldığı etkinliklerin sınırlanmasının teklif edildiği, bu teklifin devletin zaruri gördüğü faaliyetleri ise kapsamadığı vurgulandı. Spor etkinliklerinin, uluslararası örgütlerden izin alınması halinde izleyicisiz düzenlenebileceği belirtilirken Borispol Uluslararası Havalimanına termal kameraların satın alınmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.

Ukrayna’da virüs vakası, geçen hafta İtalya’ya seyahat eden Ukrayna vatandaşında tespit edilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.