ATV motoru Kaman Z1200 ile dikkatleri üzerine çekiyor

Girişimci Zafer Kaman, Almanya’da yerli üretim, asfalt ve arazi aracı ATV motorunu tasarlayarak dünyada bir ilke imza attı. Kaman, Türkiye’ye özel ve seri üretim yapma hedefiyle yola çıktı.

Almanya’nın Essen kentinde yaşayan girişimci Zafer Kaman, kendi imkanlarıyla tasarladığı yerli üretim asfalt ve arazi aracı ATV motoru Kaman Z1200 ile dikkatleri üzerine çekiyor. Türkiye’ye özel ve seri üretim yapma hedefiyle yola çıkan Kaman, yaptığı röportajda projenin ayrıntılarını ve hayallerini paylaştı.

Motor sevgisinin çocukluk yıllarına dayandığını belirten Kaman, “Babam Zündapp motorlarını tamir eder, satardı. O an bende bu sevda başladı. Gençlik yıllarımda maddi ve manevi sorunlar yüzünden hiçbir zaman ardından yürüyemediğin bir proje beni bugünlere kadar sürükledi” dedi.

blank

Karizmatik ve Korkutucu Bir Tasarım

Kaman, ATV tasarımını diğerlerinden farklı kılmak istediğini vurgulayarak, “ATV’nin üstündeki kıyafetin ve kafasının bakışlarının bir canavara benzemesini istedim. Daha sadece sağlam ve güçlü olmanın ötesinde, karizmatik ve korku verici bir tasarım yaratmak istedim” şeklinde konuştu.

Asfalt için tasarlanan Kaman Z1200’ün virajlarda yoldan kopmamasının önemine değinen Kaman, aynı zamanda aracın çok amaçlı hizmet sektöründe kullanılabileceğini belirtti. Yangına ilk müdahale aracı, hızlı ulaşım ve cankurtaran ilk müdahale için ideal olduğunu ifade etti.

Türk’ün Gücüyle TOGG’un Kardeşi: Kaman Z1200

Türkiye’de seri üretim yapma isteğiyle hareket ettiğini dile getiren Kaman, “Türk’ün gücünü hafife almasınlar. ‘Biz boş değiliz’in ispatı! Vatanım için uğraşıyorum” diyerek Türkiye’nin gurur duyacağı bir marka olma hedefini ortaya koydu.

Kaman, elektrikli araç projesi üzerinde çalıştıklarını ve dünyanın tanıdığı isimlerden destek isteyeceklerini belirtti. İlerleyen dönemde daha fazla projeye imza atmayı planladığını da açıkladı.

Başarı kavramını ele alırken, “Başarmak için inanmak, çalışmak, çabalamak en önemli esaslar! Başkalarının sözüyle hareket edersen, kaybetmeye mahkûmsundur.” ifadelerini kullanan Kaman, başarıyı mal ve mülkten öte, tutku ve çaba olarak gördüğünü vurguladı.

Yerli Üretimle Taçlandırılan Yolculuk

Zafer Kaman, Almanya’da başladığı ATV tasarım yolculuğunu yerli üretimle taçlandırmak istediğini belirterek, Türkiye’de seri üretim yapma hayaline vurgu yaptı. Kendi işini kendisinin yapmanın önemini vurgulayarak, “Her şey ol ama domino taşı olma!” sözleriyle genç girişimcilere ilham verdi.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.