Atatürk’ün izniyle sahnedeyim

Vatanım Sensin dizisinde Halit Ergenç’in annesine hayat veren Celile Toyon, Bursa’da tiyatro sahnesine çıkmadan önce çarpıcı açıklamalara imza attı. Toyon, “Ben bugün Atatürk’ün izniyle sahnedeyim” sözleriyle duruşunu ortaya koydu.

Zülfü Livaneli’nin Leyla’nın Evi adlı romanının tiyatro uyarlamasıyla Bursalılarla buluşan usta oyuncuCelile Toyon, oyun öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vatanım Sensin’de Bimbaşı Cevdet’in annesi Hasibe’yi canlandıra Celile Toyon, dizi setlerindeki çalışma saatlerinden tarihini dizilerden öğrenen topluma kadar birçok konuda düşüncelerini açıkladı. Toyon, Vatanım Sensin’i toplumu aydınlatması açısından bir görev bilinciyle kabul ettiğini dile getirdi.Usta oyuncu, bir kadın olarak tiyatro sahnesinde olabilmesini ise Atatürk’ün izni sayesinde gerçekleştirğini vurguladı.

blank

İnsan hakkı çiğneniyor

Dizilerin sürelerinin 120-150 dakika olmasını da sert ifadelerle eleştiren Celile Toyon, “Dizi sürelerinin insan haklarına aykırı olduğunu düşünüyorum. Başta yapımcılar olmak üzere reklam denen şeyin peşine takılmış gidiyorlar, süreyi insani bir zaman dilimine indirmiyorlar. Diyerek yapımcılara seslendi.

Haber: Özge Tezcan

Fotoğraf: Muharrem Vurucular

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.