Akşener’den Yavaş ve İmamoğlu’na çağrı! Millet sizi göreve çağırıyor

Meral Akşener, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının kararlaştırılması için yapılan görüşme sonrasında partisinin genel idare kurulu üyeleri ile gerçekleştireceği toplantı sonrasın açıklamalarda bulundu. Akşener, çarpıcı ifadelerde bulunurken, Yavaş ve İmamoğlu’na çağrıda bulunup, ‘Millet sizi göreve çağırıyor’ ifadelerini kullandı. Akşener, dünkü gerçekleşen toplantıda beş partinin Kılıçdaroğlu’nda karar kıldığını kendilerinin ise Yavaş ve İmamoğlu’nun isimlerini verdiklerini açıkladı.

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı isminin kararlaştırılması sebebiyle dün gerçekleştirilen 12’nci toplantının ardından liderler aday konusunda partilerinin kurmaylarıyla görüşme kararı aldı.

Altı partinin genel başkanlarının imzasıyla da ortak bildiri yayınlanırken, 6 Mart Pazartesi günü nihai açıklama yapılması bildirilmişti.

Bugün gerçekleşen İYİ Parti Genel İdare Kurulu Toplantısı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener’den çarpıcı açıklamalar geldi. Akşener, Millet İttifakı’ndaki diğer beş parti ile ‘cumhurbaşkanı adayı’ isminde birleşemediklerini söyledi. Diğer beş partinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nda karar kıldıklarını kendilerinin ise onlara gelen anket sonuçları niteliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun isimlerini verdiklerini açıkladı.

Akşener, iki büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırıp, “Milletimiz sizi sevdi, bağrına bastı. Bu kritik dönemde millet sizi göreve çağırıyor” ifadelerini kullandı.

Akşener’in cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

‘İYİ PARTİ KISKACA ALINDI’
“Geldiğimiz noktada İYİ Parti kıskaca alındı. Buna boyun eğmeyeceğiz. Devşirme siyasetin hık deyicisi olmayacaktır. İYİ Parti ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz.

Aynı yerde aynı inançla aynı kararlılıkla duruyoruz. Bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz. Nasıl ki 2014 yılında durduk. Bugün de duruyoruz. Bu bizim temel ilkemizdir. Bu İYİ Parti’nin var oluş sebebidir.

Nasıl 2020 yılında milletin tercihlerine “Ceketimi assam seçilirim” diyerek hiçe sayanların karşısında durduk, bugün de aynı yerde dimdik duruyoruz.

‘YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NUN İSİMLERİNİ VERDİ’
Dün gerçekleşen toplantıda ortak cumhurbaşkanı adını tartıştık. Beş siyasi parti Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı yönünde görüşlerini bildirdi. Biz de İYİ Parti olarak sokaklarda, meydanlarda duyduğumuz tüm kamuoyu araştırmalarında Sayın Erdoğan’a açık ara kazandığını gördüğümüz iki ismin adaylığı konusunda görüşümüzü beyan ettik.

Biz Erdoğan’a karşı açık ara kazandığını gördüğümüz Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nu söyledik. Her siyasi partinin araştırma şirketlerinin yapacakları çalışmalar sonucunda belirlenmesi önerdik. Maalesef, bu görüş ve önerilerimiz masadaki paydaşlar tarafından reddedildi.

‘ALTILI MASA ARTIK MİLLET İRADESİNİ YANSITMIYOR’
Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma yetkisini kaybetmiştir. Altılı Masa noter masasına dönüştü. İYİ Parti kıskaca alınmıştır. Buna boyun eğmeyeceğiz. Ne bir kumar masası ne de bir noter masasında olmayacağız. Cumhuriyetimizin yeni asrını göz göre göre hiç etmeyeceğiz. Türkiye’nin iradesini bir kişinin dudağı arasına bırakmayacağız. ‘Ben’ değil ‘biz’ demeye devam edeceğiz. Tüm dayatmaları yıkacak ve milletimizin sesini tüm Türkiye’ye duyuracağız. Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altılı Masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.

Biz ne olursa olsun imzamızın ve milletimize verdiğimiz sözün arkasındayız. Ancak ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU’NA ÇAĞRI
Sayın Yavaş’a ve İmamoğlu’na bir çağrıda bulunacağım. Bu milletin iradesiyle seçildiniz. Üzerinize atılan tüm iftiralardan alnınızın akıyla çıktınız. Milleti enkaz altında bile yalnız bırakmadınız. Milletimiz sizi sevdi, bağrına bastı. Bu kritik dönemde millet sizi göreve çağırıyor! Hep birlikte tarih yazacağız.

İYİ PARTİ’DE TOPLANTI
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masanın 6 Mart Pazartesi günü yapılacak toplantısı öncesi Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleriyle bir araya geldi.

Akşener, partinin ek binasındaki toplantıda, Saadet Partisi ev sahipliğinde altılı masanın cumhurbaşkanı adayının görüşüldüğü dünkü toplantısıyla ilgili GİK üyelerini bilgilendirecek ve değerlendirmelerini ele alındı.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı’nın dün gerçekleştirilen ve 5.5 saat süren toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, “28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda ortak bir anlayışa ulaşmış bulunuyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Altı partinin genel başkanlarının imzasıyla da ortak bildiri yayınlanmış, 6 Mart Pazartesi günü nihai açıklama yapılması bildirilmişti.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.