Akşener’in altılı masadan ayrılmasına Kılıçdaroğlu’ndan ilk açıklama

CHP lideri Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Noter masasında olmayacağız” sözleriyle altılı masadan ayrıldığını açıklamasının ardından “Hiç merak etmeyin, bütün taşlar yerine oturacak.” yorumunda bulundu. Akşener’in çıkışının ardından CHP Merkez Yürütme Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de; Türkiye İşçi Partisi’ni ziyaretinin ardından; TBMM’deki makamından ayrılırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları ile ilgili soruya “Hiç meraklanmayın, bütün taşlar yerine oturacak” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM’den ayrılırken de yine soru üzerine “Yolumuza devam ediyoruz arkadaşlar” açıklamasını yaptı.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR
Akşener’in altılı masadan kalkmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yürütme Kurulu, olağanüstü toplanma kararı aldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun parti genel merkezine geçtiği öğrenildi.

AKŞENER: DAYATMAYA BOYUN EĞMEYECEĞİZ
Altılı Masa’nın 12. Toplantısı sonrası ortak aday konusunda uzlaşıldığı ve ismin 6 Mart’ta açıklanacağı duyurulmuştu. Toplantı sonrasında CHP ve İYİ Parti cephesinde art arda toplantılar düzenlenmişti.

Son toplantı bugün İYİ Parti’de gerçekleşti. Akşener, kurmayları ile GİK toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası Akşener, gazetecilerin karşısına çıktı.

Burada gündemi sarsan açıklamalarda bulunan Akşener, aday konusu hakkında “Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. İYİ Parti dayatmaya mecbur bırakılmış, tercihe zorlanmıştır. Elbette buna boyun eğmeyecektir.” diye konuştu.

Öte yandan Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Kritik kırılmanın eşiğinde millet sizi göreve çağırıyor.” diyerek çağrıda bulundu.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.