Akdeniz ülkelerinde çıkan yangınlar bölgeyi adeta cehenneme çevirdi

Türkiye, bir hafta önce Manavgat’ta başlayıp ülkenin dört bir yanına yayılan yangınları söndürmeye çalışırken Akdeniz’e komşu ülkeler de orman yangınlarıyla mücadele ediyor.

Türkiye’yi yakıp kavuran orman yangınları Akdeniz’e komşu diğer ülkelere de sıçradı. İtalya’da 300’e yakın noktada çıkan yangınlar ülkede hayatı adeta cehenneme çevirdi.

Yunanistan’ın Mora Yarımadası’ndaki Zeria ve Ahaia bölgesinde çıkan orman yangınları da kısa sürede büyüdü. Bölgede hızla ilerleyen alevler, yaşam alanlarını tehdit ederken itfaiye ekiplerinin müdahalesinin yangınları söndürmeye yetmediği öğrenildi.

blank

AKDENİZ’DE YÜKSELEN SICAKLIKLAR YANGINLARA NEDEN OLUYOR

Akdeniz ülkelerinde sıcaklıkların 40 santigrat derecenin üzerine çıkması üzerine yangınlar baş gösterdi. Akdeniz ve Avrupa’nın büyük bir kesimi, alevlere teslim durumda.

YUNANİSTAN’DA 3 BÖLGE KÜLE DÖNDÜ

Yunanistan ile İtalya’da yüzlerce farklı bölgede yangınlar meydana gelirken, pek çok yerleşim yeri boşaltıldı. Geçen hafta da başlayan yangınlarda Atina yakınlarındaki Dionisos bölgesi olmak üzere Magnisia ve Preveza bölgelerinde yüzlerce hektarlık ormanlık arazi kül oldu çok sayıda ev ve araç kullanılamaz hale geldi.

Yunanistan Vatandaşları Koruma Bakanı Michalis Chrysochoidis, yangının Patras kentine 30 km mesafedeki ormanlık alanda başladığını, alevlerin şiddetli rüzgârların etkisiyle büyüyerek sahil köylerini tehdit ettiğini söyledi.

Yunan itfaiyesi 100 kişilik bir ekip ve 2 helikopterle yangına müdahale ederken bölge halkından evlerini terk etmeleri istendi. Öte yandan dün Mora Yarımadası’ndaki Ahaia bölgesinde çıkan orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

“GÜNEY İTALYA YANIYOR”

İtalya, Sicilya Adası başta olmak üzere güney bölgeleri, orman ve kırsal alanlarda çıkan çok sayıdaki yangınla mücadele ediyor. İtalyan itfaiyesinden yapılan açıklamada, ülke genelinde ormanlık ve makilik alanlarda çıkan yangınları söndürmek için çalışmaların sürdürüldüğü ve 30 Temmuz’dan bu yana; 250’si Sicilya’da, 130’u Puglia ve Kalabriya’da, 90’ı Lazio’da, 70’i de Campania bölgesinde olmak üzere 800’ü aşkın yangına müdahalede bulunulduğu bildirildi.

Ülke basınında, “Güney İtalya yanıyor” başlıklarıyla çıkan haberlerde, Sicilya’daki yangınların yavaşlamadığı, aksine sert rüzgârın da etkisiyle pek çok noktada sürdüğü belirtildi.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI MÜDAHALE EDİYOR

Yangın söndürme faaliyetlerine uçak ve helikopterler de havadan destek sağlıyor.

İtalya Sivil Savunma Ajansı, yangınlarla mücadelede kullanılmak üzere ülke genelinde 16 farklı üste konuşlanmış 30 yangın söndürme uçağına sahip.

Türkiye'nin en hızlı ve kolay okunan internet magazin medya haber gazetesi "gazetemag.com" da günün en güncel haberlerini, aynı zamanda arşivimizi takip edebilir, okuyabilir ve sosyal medyada paylaşabilirsiniz...
GazeteMAG Arşiv Haberler

Sitemizden en iyi şekilde yararlanmanız için çerez kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanmayı kabul etmiş sayılırsınız.TAMAMDetaylı bilgi için tıklayınız.